≡ Menu

Плюсове и минуси на малки кухни

малки кухни

Идеи за малки кухни: малките кухни са известни още като кухня камбуз или кухненски бокс. Ако нямате достатъчно място за изграждане на голяма кухня или просто не искате, можете да премислите за кухненски бокс. Тук може да научите повече за идеите за дизайн на кухненски бокс.

малки кухниМалката кухня не е предпочитана от всеки, но понякога поради липса на пространство, трябва да се задоволите с нея. От друга страна, някои хора просто не искат да губят подово пространство в кухните и затова изграждат малки кухни.

Каквато и да е причината, ако сте готови да изградите малка кухня, трябва да знаете нейните плюсове и минуси. Така че, в тази статия ще говорим за плюсовете и минусите на малки кухни.

Плюсове на малка кухня

Има много предимства да имате малка кухня. Например:

По-малко бъркотия

Наличието на малка кухня означава, че трябва да се справите с по-малко бъркотия. В голяма кухня има много шкафовете и рафтове навсякъде. Всички те имат прекалено много продукти, уреди и прочие. Това понякога води до объркване и хаос.

малки кухниАко имате малка кухня, това означава, че ще има по-малко посуда и уреди. Така че почистването или премахването на бъркотията ще ви бъде по-лесно в малка кухня. Ако сте самотен човек, живеещ в градски апартамент, това е идеалният избор за вас.

Ако нямате твърде много място за съхранение, за да поместите съдовете си, просто не купувайте излишни. Това е очевиден факт.

малки кухниСпестяване на пространство

Ако живеете в малък апартамент, пространството е това, за което винаги жадувате. Знаем какво е чувството да живеете в малък апартамент, където дори не можеш да се разхождаш нормално.

Ако направите малка кухня в малък апартамент, тогава можете да спестите много място. По този начин можете да освободите място във вашия апартамент за шкаф или килер или нещо друго. Ако обаче нямате никакъв проблем с малките кухни, наличието на такава със сигурност ще ви спести много място.

малки кухниГолямата кухня изисква повече поддръжка. В голяма кухня има повече шкафове и повече предмети. Колкото повече предмети, толкова повече трябва да я обслужвате, за да я поддържате чиста. Ето защо наличието на малка кухня ще намали обема на работата, която трябва да свършите, за да поддържате чистотата на кухнята.

Също така, в малка кухня всичко ще е в обсега на ръцете ви. Ако искате да сварите нещо на котлона и в същото време да измиете чиниите, можете да го направите, без да се движите много. Това едва ли е възможно в голяма кухня. Ето защо работата в голяма кухня отнема повече време.

Наличието на голяма кухня изисква много работа. Така че, както се досещате, ще се изморявате по-често. Поддържането на голяма кухня винаги е по-трудно от поддържането на малка кухня.

малки кухниНедостатъци на малка кухня

Недостатъците на малката кухня са:

Няма достатъчно място за съхранение.

Ако се нуждаете от голямо място за съхранение на вашата посуда и уреди, хранителни стоки, хранителни съставки и др., малката кухня няма да бъде от голяма помощ. Така че най-големият проблем, с който вероятно ще се сблъскате, е липсата на място за съхранение.

малки кухниНо ако сте готови да съхранявате много предмети в кухненските шкафове, трябва да инсталирате допълнителни рафтове, стелажи или плотове. Това вероятно ще струва малко допълнително финанси. Така че без разширения или правилно предварително планиране малките кухни винаги ще имат „недостатъчно място за съхранение“.

Малката кухня е винаги претъпкана

В малка кухня е трудно за двама или повече души да работят едновременно. Ако живеете със семейството си или ако имате съквартиранти и много от вас трябва да работят в кухнята едновременно то това би било проблематично.

малки кухниПри малки кухни или така наречения кухненски бокс ще бъде трудно да поставите маса за хранене в самото кухненско пространство. И дори да можете, няма да е достатъчно голяма, за да побере едновременно много хора. Така че наличието на малка кухня ще остави по-малко място за хората.

Чувство за претъпканост

Има много предмети, които слагаме в кухнята. Например хладилник, фурна, мивка, печка и др. Трудно е обаче да се поберат всички тези неща в малка кухня. Дори ако държите всички тези важни уреди в кухнята, тя ще изглежда а препълнена. Така че, ако не желаете да работите в ‘претъпкана’ кухня, не планирайте такава.

малки кухниВъпроси за безопасността

Винаги ще трябва да внимавате, когато работите в малка кухня. Тъй като всички предмети са много близо един до друг. Когато варите нещо на котлона, ако не сте внимателни, докато се движите в кухнята, може да ударите и изпуснете кипящата купа и да нараните себе си или другите.

Заключение

И така, в заключение, малките кухни имат своите предимства. Те са лесни за поддръжка и експлоатация, спестявайки много подово пространство. Но като се има предвид липсата на място за съхранение, безопасността, чувството за претъпканост и безопасността, може да се наложи да мислите и за друг вариант.

{ 1 comment… add one }
  • pavelspft April 14, 2021, 10:21 am

    super

Leave a Comment

error: Content is protected !!