≡ Menu

Опънати тавани като декоративен елемент

Традиционните опънати тавани, които създават гладка повърхност, са сред най-предпочитаните видове, но някои клиенти искат да добавят повече креативност и да разчупят дизайна на помещението, което ремонтират. За щастие, този тип системи се предлагат не само в различни цветове и форми, но и в различни текстури. Това позволява тези тавани да се използват като декоративен елемент за създаване на уникален интериорен дизайн

Текстури на опънати тавани

Ефект на камък  – Камъкът е отличен вариант, ако искате да създадете чувство за елегантност. Тази текстура е подходяща за по-официални помещения, като например офиси и административни сгради.

Ефект на дърво – Дървото пък е особено подходящо, когато търсите комфорт и задушевност. Подобна текстура се използва успешно в заведения и хотели, но доста собственици на жилища я прилагат в помещения, декорирани в стила на планинските хижи. Дървото създава чувство за уют и спокойствие.

Метален ефект – Металните ефекти са предпочитан вариант, когато клиентът иска да постигне елегантност и съвременен дизайн. Тази текстура се комбинира най-добре с изчистени форми и опростени елементи. Удачна е за декориране на офиси, домашни кабинети, а дори и жилищни площи, в които се търси изчистен и минималистичен стил.

Ефект на кожа – Тази текстура обикновено се използва в заведения, хотели и търговски площи, но намира приложение и в домашни условия.

Възможности за цветове и принтове на опънат таван

Опънатите тавани се предлагат в огромно разнообразие от цветове. Светлите, пастелни тонове оптически уголемяват пространството и създават усещане за повече простор и свежест. Ярките цветове като жълто, червено и оранжево са подходящи, ако искате да създадете по-свежа и цветна атмосфера. Принтовете пък дават възможност да се изградят цели картини, които са изключително ефектни и интересни.

Форми

Формата на опънатите тавани се осигурява от профилите, които се правят от ПВЦ или алуминий. Тези материали се характеризират с голяма гъвкавост, така че профилите могат да се използват за създаването на практически всякакви форми – от традиционни овали, триъгълници и правоъгълници до по-нестандартни извивки и решения. По този начин се постигнат интересни интериорни решения. Можем да предложим голямо разнообразие опънати тавани. Не се колебайте да ни потърсите при всякакви въпроси.

През последните години опънатите тавани са любим инструмент за строители, дизайнери и архитекти, защото тази технология и многообразните й декоративни качества позволяват създаването на уникален интериор и дизайн. Но системата се отличава не само с прекрасни декоративни функции, но и с отлични технически показатели. Таваните са лесни за поддръжка, водоустойчиви и незапалими. Материалите, от които се правят мембраните, не позволяват натрупването на прах и имат добри анти-алергични свойства. Те осигуряват отлична акустика и предоставят добра топлоизолация.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!