≡ Menu

Обзавеждане в банята – порцелан, керамика или мрамор

Каква разлика правят в банята, когато избирате един от тези три материала за различните видове уреди, облицовки и аксесоари в банята. Проблемът не е в самите в материали, а в тяхното разнообразие и проблемът по-скоро се появява, когато изборът е прекалено голям.

Керамиката, порцеланът и мраморът са след най-популярните материали и всеки от тях предлага собствено качество. Те се използват толкова често, че не можем да се представим нашата баня без присъствието им под всякаква форма.

Керамика – Направена от глина, оформена и изпечена в пещ, тя е този дълготраен материал, без който в банята не може. Устойчива и лесна за поддръжка, керамиката се появява под формата на плочки, повърхности, мивки, вани и други уреди. Чудесна е за всякакъв вид баня, лесно се почиства като материал и затова е предпочитана от много хора.

Порцелан – Порцеланът е може би най-известният материал за мивка в банята. Също така има и вани, казанчета. Удобството на порцелана е в това, че е здрав и много трудно може да се надраска и лесно се почиства, неговите произведения в банята са евтини и затова той е толкова разпространен. Той пасва както на минималистични и модерни бани, така и на по-традиционните.

Мрамор – Той е друг непорест материал, който комбинира натурални продукти като мрамор на прах със синтетичен колофон. Което придава на материала още по-атрактивен външен вид, многопластово присъствие, което го прави толкова популярно като материал за обзавеждане в банята. Ваните, мивките, повърхностите от мрамор са много стилни и изискани. Те са по-скъпи от порцелановите и керамичните, но придават на банята един много по-внушителен вид в банята с елементи, които намекват за истинско изкуство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!