≡ Menu

Няколко предимства на бижутата от стомана

Вероятно всеки един от нас е виждал или притежавал стоманени бижута. Това до голяма степен се дължи на факта, че те са широко разпространени и се предлагат в най-различна форма, вид, размер, дизайн, цена и т.н. Характерно за стоманените бижута е, че те са привлекателни и освен това не подлежат на бързо износване.

Също така разполагат с някои предимства, спрямо тези, изработени от скъпоценни метали като злато, сребро и други:

• Едно от най-важните предимства на стоманените бижута е факта, че се износват изключително бавно и заедно с това трудно губят от своя блясък. За разлика от среброто, неръждаемата стомана не се окислява и не потъмнява с времето. Бижутата, изработени от стомана са перфектен избор за вас, тъй като са подходящи за ежедневна употреба и не изискват почти никаква поддръжка. Те са непретенциозни към облекло или повод, с което са най-любими на младите хора а също така и на почитателите на рок музиката.

• Научно доказано е, че стоманените бижута не предизвикват алергии. Голям брой хора по света са алергични към метала никел, който се добавя във повечето бижута за твърдост и здравина. Характерно свойство за неръждаемата стомана е, че е изключително здрава. Поради тази причина няма нужда от добавяне на никел при изработване на бижута. В следствие от това, се изключва възможността за пораждане на алергии за хората при носене на украшения и накити, направени от стомана.

• Лесната поддръжка е несъмнено едно от най-положителните качества на неръждаемата стомана. При закупуване на златни, сребърни или диамантени скъпоценности всички трябва да са наясно, че в даде период е нужно професионално почистване, чрез което да се премахне мръсотията в дълбочина. За разлика от тях, стоманените бижута не изискват специални грижи за почистване. Достатъчно е наличието на топла вода и парцалче и малко търкане, с което да се върне техният блясък.

• За разлика от златото или среброто, неръждаемата стомана не притежава толкова силен блясък. Това превръща стоманените бижута в универсален аксесоар, независимо от дали предпочитате официален или спортен стил. Освен това, те позволяват съчетаване с други бижута, независимо от техния вид и дизайн. Ако обичате да носите бижута, но не желаете те да бъдат лесно забележими, то стоманените бижута са най-подходящият вид за вас.

• Не на последно място ще споменем цената. Бюджета на повечето от нас е ограничен до дадена сума, която да похарчим за подарък на близък или за самите нас. Същото важи и за бижутата от медицинска стомана. Те са чувствително по-евтини и стават за чудесен подарък на близък или любим човек.

Изработените от неръждаема стомана бижута несъмнено притежават своя чар и заедно с това са перфектни за дълготрайна употреба. Ако сте любител на неръждаема стомана под формата на украшения, то правилното място за вас е „Магазини Гранат”. В него можете да откриете елегантни стоманени бижута, подходящи за вашия стил и вкус. Повече за украшенията от неръждаема стомана можете да откриете на уеб страницата на фирмата или да посетите някой от фирмените им магазини, за да разгледате всички експонати на ювелирното изкуство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!