≡ Menu

Новото забавление Viber

Името на програмата определено е звънко. Почти няма шанс да го забравите, след като го чуете за първи път. Ако все още не използвате Viber, нека разгледаме малко любопитна информация, която ще ви е от полза.

Програмата е дело на компанията Viber Media S.a r.l. и се радва на завидна популярност както сред потребителите на смартфони, така и сред всички, които разполагаме с компютри. Вайбър представлява безплатен аудио-видео и текстови месинджър. Прилича до известна степен на това, което знаете от програмата Skype, но и съществено се различава.

Благодарение на Вайбър, можете да обменяте текстови, гласови и видео съобщения, да звъните по телефона или да осъществявате видео разговори из целия свят или пък от непосредствена близост, за да разменяте забавни картинки и личица. Програмата представлява наистина леко и приятно приложение, което прави комуникация в съвременния забързан свят бърза и гъвкава. Можете постоянно да споделяте снимки и да изпращате координатите си на своите приятели и роднини.

Да станеш клиент на Viber, както сами предполагате вече, е много лесно. За идентификация на потребителя при Viber се използва телефонният номер. Трябва да инсталирате приложението на телефона си или пък на компютъра. Когато инсталирате месинджъра на телефона си с ОС iPhone ®, Android ™, Windows Phone или Blackberry, приложението само синхронизира всички ваши контакти и показва списъка с тези, които притежават инсталирано приложение.

Една от забележителните черти на Viber, е че никога не можете да изпуснете звъненето му. Е, вероятно за някои от вас това ще е истински кошмар, но идеята ни е друга. Искаме да кажем, че ако заложите на Viber като средство за комуникация, няма как да не чуете повика, когато ви търсят. Дори и изключен или в спящ режим, телефонните позвънявания и съобщенията се чуват ясно. Освен това програмата задейства съобщения, които излизат на екрана. А в най-горния край на екрана се появява характерната слушалчица.

За да можете да оперирате с Viber, желателно е да има налице две неща – безжичен интернет и включен телефон.

Друга особеност за месинджъра е, че можете да звъните с него както на клиенти на Viber, така и на стационарни и мобилни телефони с помощта на Viber Out.

Ако все още не сте потребител на програмата, препоръчваме ви поне я да пробвате. Няколко дни тест ще ви убедят, че тя наистина е удобна и предлага нов начин за комуникация с приятелите ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!