≡ Menu

Най-добрият парфюм? Няма такова животно!

Напълно естествено е желанието на всеки човек да ухае приятно. Когато парфюмът или дезодорантът е наистина добър, това прави впечатление на околните. Харесвайки аромата, те подсъзнателно променят в положителна посока и отношението си към неговия източник (имаме предвид човека, разбира се, не флакона с парфюма). Чудесно би било да изберем най-добрият парфюм – така успехът ни ще бъде гарантиран, а самочувствието – на висота.

Прада парфюм

Прада парфюм

Свикнали сме да приемаме за даденост, че се парфюмират предимно жените. Мъжете (очевидно защото са по-свити и притеснителни) в повечето случаи предпочитат да използват дезодоранти – при тях ароматът е по-слаб и не привлича в такава степен вниманието на околните. Особено популярни са дезодорантите против изпотяване. Рекламират ги като изключително подходящи за динамични и спортни натури. Рекламата обаче за това е изобретена – да заблуждава хората. Наскоро попаднах на една статия, разказваща ужасни неща за вредата от дезодорантите. Дезодорант против изпотяване? Не, благодаря! Най-добре е да се използват само “чисти” дезодоранти, без парабени, алуминиеви хлориди и други подобни гадости. Но това е друга тема, сега говорим за парфюмите.

Армани парфюм

Армани парфюм

И така – търсим най-добрия парфюм. Къде да го намерим? Как къде – в Интернет, то се знае. Както добре ни е известно, в Интернет има всичко. Много добре, пишем в Търсачката (главната буква не е случайна, защото става дума за търсачката, чието име започва с “G”) например “Най-добър мъжки парфюм за 2013 година”. Въвеждаме запитването с кавичките, за да се ограничи броят на вариациите и да се конкретизира търсенето. В случая не ни интересуват резултати от сорта на <Най-успешният американски фермер за 2013 година се пребори мъжки с кризата… той е добър баща на 11 деца …и затова никога не използва парфюм>. Сигурно ви се е случвало – глупавият робот преравя за секунди милиони страници и гордо ви предоставя извадени от контекста ключови думи, които според него отговарят на вашето запитване. Уви, въпреки хитрия ни и предвидлив подход, не получаваме нужното. Нещата се усложняват. Оказва се, че различни престижни организации в областта на парфюмерията и козметиката имат различни фаворити. Големите специализирани печатни и интернет-издания също имат своите класации. Известна част от тях посочват за номер едно тази година оригиналния парфюм Spicebomb на Viktor & Rolf. Направо е страховит. Ръчна граната в спалнята – ловко. Гангстерите сигурно го обожават. Не по-малко обаче са и гласовете за парфюмите на Armani и Prada. И за капак – като се зачетем по форумите, се оказва, че голяма част от обикновените потребители са силно разочаровани от същите тези толкова прехвалени мъжки парфюми.

Spicebomb на Viktor & Rolf

Spicebomb на Viktor & Rolf

Сега какво? Мисията “Да намерим най-добрия парфюм” май е провалена? Не се отчайвайте. Преди всичко, не бива да забравяме, че светът е шарен и хората са различни. Всеки човек има право на собствено мнение. Ключов момент е парфюмът да ви харесва на вас. А ако и на близките и приятелите ви им харесва как ухаете – значи всичко е наред. Дамите, които на всяка цена държат да са в крак с модата, разполагат с отличен вариант. Ето я рецептата: Включете своя телевизор. Изгледайте красивите реклами и си поръчайте най-популярния за момента аромат. След това си сложете табелка “Напръскана съм със същия парфюм, който го даваха вчера по телевизора”. Така със сигурност ще ви забележат… А може би искате да узнаете мнението на повече хора за парфюма, който ви е заинтригувал. Влезте в някой специализиран сайт за парфюми и прочетете отзивите. Всъщност, това не е лоша идея – обикновено се дават и достатъчно подробни описания на състава на парфюма и неговия аромат. Това наистина ще ви помогне да изберете най-подходящия парфюм за вас. Вероятно ще ви е интересно да разгледате и този блог за парфюми, който използвах като източник за днешната статия. И не забравяйте – няма такова животно, като “най-добрият парфюм”. Важното е вие да се чувствате добре. Успех в избора!

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!