≡ Menu

Наистина е лесно да си набавите филтри за автомобила

Колко му е да си поръчате едни филтри

Всеки може да се справи с почти всяко предизвикателство, изпречило се на пътя му. Поръчката на филтри е нещо елементарно за повечето шофьори. Все пак на тези, които никога не са го правили, заявката за филтри може да се струва леко сложна задача. Не е така!

Всъщност за вас като клиент процедурата по поръчка на филтър за автомобила е максимално улеснена. И как да не е!? Фирмите, предлагащи филтри, се надпреварват все по-ожесточено за клиенти. Те ще направят всичко само и само да си закупите филтри от тях.

филтър за автомобил

филтър за автомобил

Щом се обадите на фирма, предлагаща филтри, ще ви бъдат зададени няколко уточняващи въпроса. Обикновено всеки шофьор знае или лесно може да намери отговорите им. Но ако автомобилът за Вас е просто средство за придвижване от точка А до точка Б е възможно и да не ги знаете. Не че служителите на фирмата за филтри ще ви изпуснат като клиент, само защото не разбирате много от коли, но е добре да сте предварително наясно поне с някой основни параметри.

филтър

филтър

Какво трябва да кажете, когато поръчвате филтри. Основните параметри на една стандартна поръчка на филтри за автомобил са:

  • Обща характеристика на превозното средство – дали става въпрос за лека кола, или за мотор, или за камион, или за бус
  • Марка – изборът на филтри силно зависи от марката автомобила
  • Модел – трябва също да кажете и модела, защото много път за една и съща марка филтрите се различават за отделните модели
  • Кубатура – при поръчка на филтри трябва да осведомите продавача какъв е обемът на двигателя
  • Мощност – за по-лесно и точно установяване на необходимите ви филтри, трябва да кажете колко конски сили е двигателя
  • Необходими филтри – естествено, трябва да споменете дали ви трябват всички филтри или само някои – горивен филтър, маслен филтър, въздушен филтър, филтър за климатика / по-запознатите го наричат поленов филтър /, хидравличен филтър.
въздушен филтър

въздушен филтър

Съвсем не е трудно да си поръчате филтри, особено в тази ожесточена конкуренция на пазара. Но недейте да се мамите от цената и да рискувате с качеството, поръчвайки от не особено сигурен доставчик. Не се доверявайте на хитри интернетаджии и не се подмамвайте по цените, които предлагат, защото може здравата да се опарите. Тези хора си цъкат на компютрите от вкъщи, без никакви разходи и предлагат филтри на супер ниски цени. Не можете да им се доверите. Това важи с пълна сила и за останалите консумативи – масла, добавки, накладки, ремъци, свещи… Свържете се със сериозна фирма за авточасти и консумативи и купете от нейния магазин. Иначе гаранции няма.

ТУРБО ФИЛТЪР

{ 1 comment… add one }
  • Николай Попов May 13, 2016, 9:43 am

    Аз лично си купувам от онлайн магазин за филтри като предварително сверявам цените им и къде са произведени.

Leave a Comment

error: Content is protected !!