≡ Menu

Мъжки часовници – задължителният аксесоар за мъжете

Казвано е и преди, часовникът е този единствен най-важен аксесоар, който мъжът може да притежава – той е много важен елемент в стила. Както можете да се досетите, съм доста запознат с тези детайли и мога да кажа, че забелязвам твърде много несъответствия в избора на този важен елемент от облеклото. Виждам ежедневни часовници, които си проправят път в офис средите. Просто изглежда небрежно и призовавам всички, които носят мултифункционалните спортни часовници с костюм или друго официално облекло, да изберат нещо по-изискано.

Първо определете начина си на живот

Предлагам да имате различни часовници за работа и за свободното време, ако вашият начин на живот е такъв или просто обичате разнообразието. Както и да е, всъщност, ако искате да си купите официален часовник, имате два варианта – или нещо класическо, или издръжливо. А за свободното време – зависи от човека.

В последните години се забелязва как часовниците стават все по-големи и масивни. В модната индустрия сякаш часовникарите се надпреварват кой да изпревари времето – има какви ли не мултифункционални часовници. Намират се такива с хронометър, с фенерче, водоустойчиви, нечупливи дори. Най-новите експерименти са дори часовник-плеър-телефон. Но това ли е решението?

Според статистиците, хората предпочитат класически вид на часовника – такъв, какъвто си е бил винаги – показващ класа. Та той за това е направен! Аксесоарите определят стила, вкуса, нрава и финансовото състояние на собственика си. Докато жените могат да си сложат всичко, мъжете са доста по-сдържани в избора си. Но задължителния момент при тях е часовникът.

Бизнесмените например предпочитат иновативни, но все пак изчистени дизайни. Те съчетават корпуса и каишката с костюма като предпочитат титаниева сплав или неръждаема стомана. В последно време се забелязва, че джентълмените от тази сфера избират механичните часовници за своето работно място.

Спортният тип мъж би се позамислил преди да си избере точно този аксесоар – но той е задължителен за него. В зависимост от това дали е алпинист, велосипедист или гмуркач, винаги има решение за него – технологиите толкова са напреднали, че производителите вече се чудят как и за кого да измислят аксесоар. За спортните натури най-предпочитан е електронния часовник.

Добре е да се вземе под внимание и външният вид на ръката – големите корпуси, доста популярни в последно време, не стоят добре на малка китка и обратно – малките часовници не са подходящи за мъже с по-едри китки. Ако тежестта е по-голяма от 100-200 грама, може да е неудобно и да доведе до дискомфорт.

Непрестанното усъвършенстване и развитие на формите, материалите и цветовете на часовниците ги прави все по-желан и предпочитан аксесоар както от силния, така и от нежния пол, защото, носейки ги, те придават цялостен завършек на своята визия, външен вид и стил.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!