≡ Menu

Монтаж на гипсокартон и 9 неща, които трябва да знаете за гипсокартона

Ние не просто правим монтаж на гипсокартон, а проучваме всяка материя, до която имаме допир, защото трябва да сме наясно с това, с което работим. Смятаме, че редовете по-долу могат да бъдат доста полезни:

  1. Гипсокартонът се състои от вътрешен слой от гипс, разположен между два външни слоя на многослойна хартия, а различните добавки в гипсовия слой и промяната на теглото и устойчивостта на многослойната хартия допринасят за различните крайни свойства на гипсокартона.
  2. Гипсът се състои от кристали, съдържащи малко количество вода (кристализационна вода). При пожар тази вода се активира, което спомага предотвратяване на бързото разпространение на огъня.
  3. Гипсокартонът служи добре и за намаляване на шум, особено такъв, който се пренася по въздуха, като реч и музика.
  4. Докато стандартният гипсокартон е идеален за повечето работни среди, той не трябва да се използва в постоянно влажни условия. За кухни, бани и други подобни мокри помещения съществува специално проектиран водоустойчив гипсокартон със силиконови добавки в активната зона.
  5. Съществува вид гипсокартон, който е подсилен със стъклени влакна и не се прави по традиционния начин с многослойна хартия. Вместо това, плочките се подсилват с пластове от стъклени влакна непосредствено под всяка повърхност. Това им дава предимство в доста направления – високо качество, възможност да се огъват лесно, което ги прави удобни за употреба върху извити структури. Те са отлични за полуоткрити участъци.
  6. Продължаваме с нещата, които научихме преди да стигнем до създаване на фирма за монтаж гипсокартон. Най-често гипсокартонът идва или със заострен край или с квадратен ръб. Със заострения край са идеални за съединяване, докато квадратен ръб обикновено се използва за текстурирани облицовки.
  7. Гипсокартонът обикновено идва в 1200 мм. широки листи. Други ширини са на разположение за специфични системи, например 900 мм.  и 600 мм. широки листи, когато пространството е ограничено.
  8. Стандартният гипсокартон има едно лице с цвят на слонова кост и едно кафяво лице. Обшивката на лицето с цвят на слонова кост е специално проектирана за мазилка, каквато не трябва да се прилага към кафявото лице. Хартиените лайнери обикновено са изработени от рециклирана хартия, което е голям плюс за околната среда.
  9. Въпреки, че можете да приложите тапет директно на хартиената повърхност на гипсокартона, в идеалния случай повърхността трябва първо да бъде покрита с един слой от защитно гипсово покритие, за да може да се свали тапетът по-лесно след време.

За монтаж гипсокартон, потърсете ни!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!