≡ Menu

Мобилният ви телефон падна във водата? Не повтаряйте грешките, които другите правят!

На мнозина им се е случвало мобилният телефон да падне във вода – река, море, вана или някакъв съд, който е бил напълнен с течност. Тъй като мобилното ни устройство съдържа редица важни мобилни приложения, огромна информация (снимки, контакти, съобщения) и куп други незаменими джаджи, от изключителна важност е да сте в състояние да окажете спешна медицинска помощ на вашия верен спътник в живота.

мобилни приложения цени

мобилни приложения цени

Излишно е да хабим излишни думи за това как водата и електрониката изобщо не вървят заедно, но ако се придържате към тези съвети, то вие ще имате възможност да спасите от увреждане батерията, СИМ-картата, а защо не и целия телефон?

мобилни приложения за андроид

мобилни приложения за андроид

За тези съвети ще ви бъдат необходими хартиени кърпи, шепа ориз, а за бързото изсушаване и извличане на влагата от телефона можете да използва и мощна прахосмукачка.

1) Първо, в никакъв случай не включвайте телефона веднага след като го извадите от водата. Възможно е електрониката да не е отказала и не всичко да е загубено, така че включете телефона след кат го подсушите обилно. Ако го включите докато е влажен, можете да предизвикате късо съединение, което най-вероятно ще сложи край на функционирането на мобилния ви телефон.

2) Разглобете телефона на най-малките възможни части. Редица телефони имат разглобяем дисплей и клавиатура. Извадете батерията и СИМ картата. Текущото премахване и изтриване на СИМ-картата може да ви помогне да спасите информацията, които сте имали на картата.

мобилни приложения

мобилни приложения

3) Разкомплектованите части забършете детайлно с хартиена кърпа, за да премахнете водата, която се е задържала по телефона и неговите части. Опитайте се по този начин да премахнете възможно повече течност от вашия телефон.

4) Следва “прахосмученето” на телефона. Поставете прахосмукачката на най-мощната степен и задръжте тръбата на прилично разстояние, което ще помогне да премахнете влагата. Ако тръбата е твърде близо, има възможност да се повреди електрониката на телефона. Не използвайте сешоар!! Това е една от най-честите грешки, които хората правят – с този ход има възможност от топлината да се повреди електрониката.

мобилни приложения цена

мобилни приложения цена

5) Накрая, поставете разкомплектованите части от телефона в чиния или буркан пълни с ориз. Той отлично абсорбира водата и успява да извлече влагата от най-малките части на телефона, до които не можете ръчно да стигнете. Дръжте частите покрити с ориз минимум 4 часа, а след това извадете и отново сглобете телефона.

6) Не включвайте телефона още минимум три дни след неговото почистване. След това включете и вижте какво сте постигнали с тези методи. Възможно е въпреки всичко, което сторихте, да не успеете да спасите някои части, като например екрана, но със сигурност методите дават плод и ще трябва да подмените само екрана, а не целия телефон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!