≡ Menu

Лечение на косопад колко плащаме?

За лечение на косопад всяка година се харчат по 1. 87 милиарда долара в световен мащаб. Това сочат статистическите данни от проучването на Агенцията по икономическо развитие в САЩ, извършено в края на миналата 2012 година.

Косопад и оплешивяване са сред най-често срещаните проблеми на съвременното общество. Това медицинско състояние се характеризира с олисяване на части от скалпа и тялото, или с пълна загуба на окосмение. За съжаление засяга представителите и на двата пола от всички възрастови групи – деца, зрели индивиди и възрастни.

Появата на косопад в последните години започна да придобива все по-големи размери и отдавна вече не е запазена марка за мъжете. Огромният стрес от напрегнатия живот и борбата за икономическо оцеляване, вредните храни, алкохолът, тютюнът и наркотиците повишиха в пъти риска от оплешивяване.

Само в САЩ, лекарска помощ при косопад за миналата година са потърсили повече от 35 милиона мъже и 21 милиона жени. От тях на клинично лечение са се подложили 811 500 души, на възраст от 35 до 60 година.

Данните показват още, че се забелязва тенденция и при занижаване на възрастта, при която се появяват проблеми с косопад, а оплакващите се от оплешивяване пациенти под 20 години са цели 19. 3 процента. Най-много търсещи специализирана помощ са хората в активна възраст 30 – 39 г., които са малко повече от 30 на 100. В границата 40 – 49 години са 26. 5 %, от 50 до 59 г. 15. 4 %, а застаряващите в 6 + са 15. 4 %.

Интересен е фактът, че 57 на 100 от пациентите са успели да се излекуват от косопад още след първото третиране. Две процедури за туширане на проблема са били необходими на 37 % от страдащите, а едва 6 % не са успели да се справят и след три поредни процедури.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!