≡ Menu

Красивата усмивка!

Красивата усмивка – породена от внимателни грижи

Красивата усмивка винаги привлича вниманието и очарова хората. Заслугата за това е преди всичко на снежнобелите зъби. Един от най-лесните и комфортни начини за домашно избелване на зъбите е употребата на комплектите Crest 3D White – съдържащи пасти и ленти за избелване.

В днешно време много стоматологични клиники и кабинети са специализирани в избелване на зъбите. Но, все пак, не всеки може да си позволи да ползва услугите им, тъй като разходите за професионално избелване на зъбите са доста сериозни. Ето защо все повече хора, които искат да притежават белоснежна усмивка, се насочват към алтернативни методи на избелване.

Най-широко разпространеният алтернативен метод е домашното избелване на зъби.

То може да бъде извършено по три начина:

– чрез използване на съвременни методи, средства и начини като избелващи пасти, ленти за избелване и редовна употреба на вода за уста. В тази област световен лидер е фирмата Crest с модерния комплект за избелване, съставен от избелващи пасти, ефективните ленти за избелване Crest 3D White и вода за уста;
– чрез използване на традиционни средства от народната медицина за избелване на зъбите;
– чрез комбиниране на съвременните комплекти от избелващи ленти, пасти за избелване и вода за уста с традиционните средства на народната медицина в тази област.
Всеки от тези начини има своите предимства.

Средствата на народната медицина за избелване на зъби са използвани вече векове – а това дава ясна представа за възможностите им, които не бива да се подценяват. Също така немаловажна роля при тяхната употреба играе обстоятелството, че повечето съставки се вземат директно от природата, а също така може да се купят от близкия магазин или аптека.
Има един момент, който касае твърде важно обстоятелство и по който се наблюдава пълно единодушие както сред професионалните стоматолози, така и сред привържениците на алтернативните модерни методи за избелване на зъбите, а също и сред почитателите на традиционната народна медицина.

Това е фактът, че консумацията (разбира се, става дума не за обичайната, а за прекалената консумация) на такива храни и напитки, които притежават силен оцветяващ ефект, е сериозен фактор за загубата на естествената белота на зъбите и влияе интензивно върху тяхното различно оцветяване. Такива са, например, кафе, чай, алкохолни напитки, някои плодове и зеленчуци, всевъзможни натурални и изкуствени сокове, някои специфични подправки – червен пипер и др., особено азиатски – от рода на куркума, джинджифил, кардамон, канела и т. н.

А когато консумация на такива продукти се съчетае с тютюнопушене, негативният ефект се усилва многократно.

Тук се наблюдава една възможност за комбиниране на средствата на народната медицина с модерните начини за избелване на зъбите – като по този начин се усилва ефекта на съпротивляемост срещу неприятното оцветяване на зъбите (когато то не е предизвикано от болестни фактори, а преди всичко от неправилни навици и нездравословен начин на живот). Това са такива комплекти за домашно избелване на зъбите като пастите и лентите за избелване Crest 3D White, с добавена вода за уста.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!