≡ Menu

Кои са най-опасните болести разнасяни от хлебарки

Ако домът ви е станал свърталище на хлебарки, то вие трябва да вземете мерки, тъй като пълзящите гадинки пренасят сериозни болести, които крият множество опасности за човешкия организъм. В тази публикация ще пишем за това, кои са най-често срещаните зарази идващи от вредителите, и как да противодействате на размножаването на хлебарките в дома ви.

Хлебарките могат да доведат до зараза със салмонела, която представлява остра инфекциозна болест водеща до бъбречни проблеми, заболяване на черните и белите добре, както и на далака. Тази инфекция води до обезводняване, което крие големи рискове за хората. Ето защо, ако имате често разстройство и се чувствате отпаднали е желателна спешна консултация с лекар.

Другото опасно заболяване идващо вследствие на хлебарки е хепатитът. Насекомите заразяват и с хепатит А и Б представляващ вирусно инфектиране на черния дроб. Тази инфекция може да доведе до уголемяване на дроба, и дори до цироза, а лечението е дълго и мъчително.

На третото място поставяме холерата. Тази остра бактериална инфекция носи риск от загуба на течности от организма и силна диария. В случай, че заболяването не бъде лекувано, то може да се превърне в голяма заплаха за живота на болния. За съжаление хлебарките носят тези вредни бактерии със себе си и по този начин застрашават здравето на домакинствата.

Дизентерията пък е една от най-често срещаните зарази пренасяни от пълзящите натрапници. Болестта идва най-вече от изпражненията на инсектите, които може да откриете на различни места в жилището ви. Симптомите на заразата са коремни болки, диария, отпадналост и други. Оздравителните процедури обикновено траят около една седмица при строг режим.

Всичко, което написахме ви подсеща, че трябва да се отървете от хлебарките. За целта може да използвате професионалните услуги на фирми от типа на нашата, която вече десетки години работи в областта на дезинфекцията, дезинсекцията и дератизацията. Не чакайте проблемът да изчезне от само себе си, тъй като болестите, за които писахме могат да бъдат изключително коварни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!