≡ Menu

Кои видове погребения се избират най-често

Всяко семейство е различно и не всеки иска един и същ тип погребение. Погребални практики са повлияни от религиозни и културни традиции, разходи и лични предпочитания. Тези фактори помагат да се определи дали погребението ще бъде сложено или просто, публично или частно, религиозно или светско и как то ще се проведе. Личните предпочитания определят и това дали трупът ще присъства на погребението, дали ще е изложен за поклонение и ако е така, дали ковчегът ще бъде отворен или затворен, както и дали останките ще бъдат погребани или кремирани. Има различни видове погребения и едно от тях е традиционно погребение.

Този тип погребения, обикновено включват оглед и посещение на мястото, където се намира починалия. Официално погребални услуги по принцип включват и ползване на катафалка за транспортиране на тялото до мястото на погребението и/или гробището, заравянето на тленните останки или кремацията, което отново е по предварителна уговорка с близките на починалия. Тези погребения по принцип излизат най-скъпо на роднините  на починалия. В допълнение към основните погребални услуги, допълнително трябва да се заплати и такса за ползване на погребалния дом.

Изгодни услуги могат да се открият в погребалната агенция. Също така има и разходи за балсамиране и обличане  на тялото. Към разходите се включват и използването на превозни средства за транспортиране на семейството, ако те не използват техните собствени такива. Още средства отиват и за ковчег, гробищен парцел или крипта. Необходимо е да се предвидят средства за облекло на покойника и също за различните допълнителни неща като покривки, траурни шалчета за близките и всичко друго свързано с едно традиционно погребение.

В повечето случаи традиционните погребения изискват да се направи и панихида на покойника. Тя може да се състои на гроба или по-късно на удобно за близките място. Някои хора предпочитат това да е у дома на починалия други някъде извън дома. Другият често използван вид погребения са директните погребения. Те обикновено струват по-малко от традиционните погребения с включено пълно обслужване на покойника. Разходите тук са основно за услуги, като такса за погребалния дом, както и за транспортни средства и грижи за тялото, за закупуване на ковчег и заравяне на ковчеже и гробищен парцел или крипта.

Последният вид погребения включва директно кремация. При тях тялото е кремирано скоро след смъртта, без балсамиране. Кремираните останки са поставени в урна или друг контейнер. Останките могат да се съхраняват в дома, на починалия или могат да бъдат поставени в крипта или ниша в гробище, или заровени или разпръснати на любимо място.

Директната кремацията обикновено струва по-малко от традиционната погребението. Разходите включват основно услуги  и такси за погребалния дом, както и за транспортни средства и грижи за тялото. Таксата за крематориум може да бъде включена към таксата за погребалния дом или може да бъде добавен допълнително. Също има и по-ниска такса за урна или друг контейнер. В зависимост от възможностите и други фактори, като вярвания и религия ще помогне да решите и изберете най-подходящият и евтин метод на погребение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!