≡ Menu

Кератинът и нашата коса

Знаете ли, че 95 % от човешката коса е съставена от кератин? Кератинът е вид белтък, от който зависи дали косата ще е тънка или плътна, права или къдрава. Доказан факт е, че косите с по-силен блясък и плътност на косъма имат по-високи нива на кератин.

Хората, чиято коса е по-тънка и слаба задължително трябва да използват продукти, съдържащи кератин, защото именно той допринася за укрепването на косъма. Той съдържа цистеин. Това е аминокиселина, която е крайно необходима за подсилване на външния слой на косъма. Тя е основната белтъчна съставка на косата, ноктите на ръцете и краката и косата.

Според специалистите загубата на жизнеността на косъма до голяма степен е в следствие на негативните външни фактори.
Такива са хлора във водата, слънчевите лъчи, особено лятно време, когато са по-силни, замърсяванията във въздуха. Ние не можем да избегнем климата, но можем да ограничим негативното му влияние върху косата. Кератиновите протеини запълват “пукнатините” в косъма, заздравявайки го от вътре. Веднага можете да забележите промяната. Косата изглежда по-обемна, по-еластична, по-гладка.

Благодарение на напредналите технологии, много лаборатории вече извличат кератинови протеини от растения като соя и пшеница. Множеството ползи за косата превръщат продуктите с висока концентрация на кератин в желано притежание на жените.

В последно време във все повече салони за красота се предлагат и извършват кератинови терапии, целящи подсилването и приглаждането на косата. Препоръчително е след края на терапията да се използват шампоани, балсами и маски със съдържание на кератин, за да се удължи ефекта от терапията.

Кератинът и нашата коса  Една от признатите марки на световния пазар със съдържание на кератин е Keratin Complex. Можете да откриете голямо разнообразие от продуктите на марката в различни специализирани магазини или в салоните за красота. В каталога на Keratin Complex се предлагат не само измиващи продукти, но и стерилизиращи като различни видове пяни, лакове за коса, гелове и други, с които можете да оформите всяка прическа. Голяма част от продуктите са с термозащита срещу силното и негативно влияние на пресите и сешоарите за коса, които оказват върху косъма. Марката предлага ексклузивно за фризьорите и кератинова терапия. Можете да се сдобиете с козметика с кератин с марка Keratin Complex, където ще откриете професионални решения за вашата коса.

Възстановявайки структурата на косъма, кератинът предпазва косата от цъфтеж. Тъй като е протеин, който е съставна част от косъма, той е подходящ за всеки тип коса – боядисана, изтощена, слаба, увредена. Той е напълно безопасен за употреба и се използва и от хора със силни здрави коси, които искат да придадат повече блясък на косъма и еластичност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!