≡ Menu

Как се забогатява чрез покупко-продажба на домейн имена?

В случай, че следите новините от домейн индустрията, може да сте разбрали за колко се продават имената напоследък. Това може би ще ви накара да си помислите колко лесно е да си купите домейн име и след това да го продадете на печалба. Все пак не е толкова лесно, колкото звучи. Тук ще получите интересни съвети за този процес, както и местата, където можете да направите сделката.

Има хора, които наистина биха могли да направят състояние от тези продажби на домейн имена. Някои от тях дори си правят портфолио на продажбите. Някои търговци на домейн имена изкарват прехраната си само от тази дейност. Други пък го правят като странична дейност с надеждата, че тяхното домейн име ще е следващият хит. Това е сфера в икономиката, която все още се развива, въпреки огромните спадове на други места. През 2001 г., когато интернет балонът се спука, цените на домейн имената претърпяха много големи загуби. Всички си мислеха, че това е краят на този бизнес. Те, обаче, бързо се възстановиха. Домейн името Food.com беше купено за 350 000 щатски долара, а в момента цената му е 2,5 млн. долара.

домейн цена

домейн цена

Проверка за наличност

Можете да си кажете, че всички добри домейн имена вече са били закупени. До известна степен сте прави, ако става дума за кратките домейн имена. Подобно име наистина ще има много голяма пазарна стойност. Сега е времето, в което можете да измислите добри фрази за домейн име. Проверете дали вашето име на домейн е на разположение като отидете на Go Daddy. Проверката е безплатна, а техните цени са най-ниските на пазара.

Whois

Можете да си набележите и домейн име, което харесвате и да проверите, кога ще трябва да бъде подновено. Много често хората купува домейн имена, не правят нищо с тях и оставят регистрацията им да изтече. Следете кога домейн името ще се освободи, за да можете да се сдобиете с него. Има гратисен период, който дава възможност на сегашния собственик да поднови регистрацията на домейн името си. Ако сте твърдо решени, че това е домейн името, което искате, то контактите на притежателя са посочени при регистратора. Whois ще ви позволи да проверите собствеността на име на домейн. Винаги трябва да имате предвид, че домейн имената често са собственост на корпорации, а не на отделен човек.

домейн

домейн

Пазарните ниши

Помислете за пазарните ниши. Хобита, спортове и други неща, които хората правят през свободното си време. Можете дори да насочите търсенето на домейн име към малки компании, които познавате. След това можете да ги уведомите, че имате идеалното домейн име за тях. Възможно е те да не са на ясно какъв е процесът на закупуване и регистрация на домейн име и да са ви благодарни за асистенцията.

Изграждане на уеб сайт

Изграждането на сайт, който да се асоциира с определено домейн име, може да ви донесе повече пари, отколкото продажбата на само на името. Когато дойде време за сделката, клиентът ви може да получи визуална представа за онова, което купува. Вашето време е много ценно, затова винаги е добра идея да изнесете работата по написване на сайта на англоговорящи автори. Те могат да напишат статия, според вашите изисквания. Вие ще им плащате, след като сте удовлетворени от работата им.

домейни цени

домейни цени

Kevin Ham

Може никога да не сте чували името Kevin Ham, но той е считан за царя на домейните. След като се отказва от лекарската си кариера, той започва да търгува с домейн имена. Освен, че се занимава с изкупуването на изтичащи домейн имена, той е изкупил и много свободни домейн имена в Камерун. Това вероятно ви се струва доста глупаво. Както ви е известно, най-желаните домейн имена завършват на .com. Завършекът на сайтовете в Камерун е .cm. Сега се замислете колко често обърквате името на сайта, когато бързате. Шансът да сте се озовали на сайт на господин Ham е доста голям. Той се е ориентирал към закупуване на домейни от Колумбия (.co), Нигерия (.ne), Оман (.om) и разбира се Етиопия (.et).

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!