≡ Menu

Как да тествате компютър втора ръка?

Как да тествате използван компютър? Ако сте получили предложение от приятел да използвате неговия стар компютър или имате възможността да закупите компютър втора ръка, със сигурност предварително трябва да тествате машината, за да се уверите че работи добре. Следвайте тези стъпки за тестване на употребяван десктоп компютър, за да сте сигурни и спокойни за своята инвестиция.

Как да тествате компютър втора ръка

  1. Свържете компютъра и включете захранването.
    Преценете колко време е нужно на компютъра, за да стартира. Ако то е изключително бавно или чувате стържещият звук от работещ твърд диск, това би трябвало да ви наведе над мисълта, че компютъра е на косъм от финала на своя живот.
  2. Проверете коя операционна система използва компютъра.
    Ако PC-то е с Windows, с десен бутон от „My Computer”отидете на „Properties”, за да разберете каква е скоростта на този компютър и каква е неговата памет. Ако е Macintosh, изберете „About this Mac” от менюто „Apple” в горния ляв край на екрана.
  3. Определете кои са инсталираните програми и приложения в употребявания компютър.
    Ако решите да купувате компютър втора ръка, може би ще се наложи да изтриете ненужните програми, да поръчате нови или да свалите някои програмни ъпгрейди. Това може да добави допълнителна парична тежест към компютъра, но пък ще сте сигурни, че сте го оформили по вашите лични предпочитания.
  4. Тествайте интернет потенциала на компютъра.
    Огледайте за вграден модем, Ethernet връзка или карта за wireless. Ако има инсталиран софтуер за браузване в интернет, свържете се с интернет чрез него или използвайте ISP акаунта на продавача, за да проверите колко добре сърфирате. Скоростта на използвания интернет може да бъде ограничена от капацитета на компютърния хардуер.
  5. Задействайте инсталираната или свалена антивирусна програма и нейните antispyware инструменти, за да засечете евентуален злонамерен софтуер, който дебне из пространството. По принцип тази ситуация е поправима, но със сигурност не искате да купувате инфектиран компютър втора ръка.
  6. Свържете компютъра към принтер и принтирайте няколко тест страници.
    Ако е възможно, използвайте принтер, който да е сходен с този, който вече притежавате. По този начин ще тествате съвместимостта между тях и ще избегнете неприятни изненади.

Ако искате сигурен и гарантирано качество компютър втора ръка най-добре е да го закупите от лицензиран търговец, който ще ви даде и гаранция от 6 до 12 месеца. Другото голямо предимство на покупката на употребявана техника от специализирани магазини е, че машините минават през строги тестове и вероятността да са почти нови е голяма. Голямо разнообразие от компютри втора ръка ще откриете в каталога ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!