≡ Menu

Как да сменим тапети на спалня

Свърши дългата и студена зима. Дойде време на дългоочакваната пролет. Един много прекрасен сезон изпълнен с нови емоции. Време, в което всичко разцъфва и се раззеленява. Природата се събужда за нов живот. Един прекрасен сезон, който има много предимства. Първото е затоплянето на времето.

С по-топлото време идват и идеи за подновяване на нещичко у дома. Обикновено това е времето, когато започват ремонтните дейности. С времето нещата се захабяват и е нужно малко да се посведат. Това е валидно с пълна сила и за тапетите в спалнята ни. Вече са поовехтели или са демоде например, за това ще се наложи да ги сменим. Именно сега е най-подходящото време за това. Вече сме се спрели на определен вид тапети, който ни харесват и са подходящи за спалнята, но сега остава един сериозен проблем. А, именно как точно да махнем старите тапети? Или по-точно казано как по-лесно да го направим?

Ето и няколко съвета за това

Първото трябва да се разбере дали тапетите са тънки или дебели. Това е от значение за свалянето им. Ако са от по-тънките ще е значително по-лесно. Това е така, защото тънките тапети обикновено са еднослойни и лесно се махат. Не така стои въпроса, обаче с дебелите плътни тапети. Обикновено те са изградени от 3 или повече слоеве и се отстраняват значително по-трудно, но с малко повечко усилия и търпение и това може да стане.

Е, разбира се винаги можете да се доверите на услугите ни, които да свършат това вместо вас стига да имате излишни пари за даване. Ако не ви се дават пари за подобно нещо ще видите, че не е чак толкова сложно и можете да го направите и сами.

Първо какво ви е нужно за целта. Трябва ви пръскалка, в която да сипете вода. Може да използвате старата празна бутилка от препарат за стъкла например. Ако нямате такава можете да напълните един съд с вода и да ползвате гъба. Това ще ви е нужно, за да намокрите тапетите.

Трябва да знаете, че по-тънките тапети се мокрят по-лесно, за разлика от дебелите за тях ще трябва да се постараете малко повечко. Възможно е да не се намокрят от веднъж и да се наложи втори път и дори и трети да ги мокрите, но усилията ще се възнаградят повярвайте. След, като сте ги намокрили хубаво изчакайте малко. Не са нужни повече от 1,2 минутки, за да попие хубаво водата в тапета. Това време е нужно, за да може тапетното лепило да се разтвори.

Обикновено тапетното лепило е на водна основа и водата го разтваря. По този начин тапетите много лесно ще се отлепят. Не се притеснявайте ако не се получи от първото мокрене. Спокойно можете да повторите процеса и ще се убедите в резултата. Става изключително бързо стига да сте търпеливи. Ако все пак още не сте убедени, че можете да се справите потърсете услугите на фирми за ремонтни дейности и почистване на апартаменти те ще свършат работата вместо вас. Ако не запретвайте ръкави и действайте смело. Успех!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!