≡ Menu

Как да свържете вентилатора в банята си?

Вентилаторите са онова, което извежда влагата от вашата баня навън. Премахването на този въздух е много важно, тъй като влагата, която се получава в следствие на изпаренията от топлата вода, често е причина за образуването на плесен. В случай, че имате вентилатор, можете да не се притеснявате повече за този проблем. В този материал ще обясним как се инсталира вентилатор за вашата баня. Следвайки тези прости стъпки, вие ще можете да разрешите много проблеми в дома си.

вентилатор за баня

вентилатор за баня

Стъпка №1

За тази стъпка ще трябва да нарисувате дупка в стена или тавана на банята. Тя трябва да е с размер, който да отговаря на големината на вентилаторите, които сте избрали за банята си. Обикновено дупката трябва да е от 5 до 10 сантиметра.

Стъпка №2

Проверете дупката за вентилаторите внимателно. Трябва да отстраните всички остатъчни материали и да почистите добре. Отново премерете дали съответства на вентилаторите, които сте купили.

След това ще трябва да пристъпите към най-трудната част от инсталацията на вентилаторите – да пробиете дупката. След тази операция, отстранете всички остатъчни материали. И отново проверете дали вентилаторите съответстват. Поставете корпуса на вентилаторите в направената дупка и инсталирайте. За тази операция вие ще имате нужда от винтове, с които да закрепите вентилаторите.

Ще има нужда да проверите дупката от външната страна на вашия дом. Това е мястото, където вентилаторите ще извеждат парата навън. Уверете се, че външната част на вентилаторите пасва на направената дупка. Сега идва времето да инсталирате  изпускателната тръба, която е в комплекта на вентилаторите. Поставете всички необходими аксесоари за външната част на вентилаторите.

Стъпка №3

След като направите това вие ще трябва да изолирате вентилаторите си. Това много лесно може да се случи със силиконова пяна. Вие просто трябва да запълните празното пространство много внимателно. Това ще помогне да изолирате незапълненото пространство от вентилаторите в дупката. Можете и да използвате допълнително тиксо за този процес.

Колебания при инсталацията на вентилатори

В случай, че всичко това не е за вас, вие можете да отидете в магазина и да помолите да ви насочат към професионалист. Процесът на инсталация на вентилатори може да се стори много труден на хората, които не са го правили преди. Ако не сте уверени във възможностите си, няма никакъв проблем да потърсите помощ.

Овен това можете и да получите съвет за това кои са най-подходящите вентилатори за вашата баня. Вие трябва да вземете наистина много фактори предвид. Първият е обемът на помещението. Вие можете да изчислите какъв е той. Преди да започнете да търсите вентилатори добавете малък толеранс. Това се прави, за да не се затормозява работата на вентилаторите.

На пазара се предлагат вентилатори от най-различен клас. Често по-качествените създават по-ниски нива на шума. Освен това цветовете и размерите им са неограничени.

Правилно подбраните вентилатори ще ви помогнат лесно да се отървете от парата и влагата във вашата баня. Вие можете да изберете дали вентилаторите ви да бъдат снабдени с таймер или термостат. Това може да улесни работата ви неимоверно.

Изберете най-добрия вариант за вентилатори във вашия дом. Това ще се отрази положително както на хигиената, така и на здравето ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!