≡ Menu

Как да разпознаем добрия хостинг доставчик?

Начинаещите особено се затрудняват от процеса на създаване на сайта, докато стигнат до момента той да бъде успешно стартиран. Този период изисква солидна подготовка и извършване на цял куп важни действия и ако дори едно от тях бъде пропуснато, сайтът не би могъл да функционира пълноценно.

Обикновено собствениците на сайтове ги създават с цел развиване на онлайн бизнес и печалба, като все повече и повече хора се обръщат към тази възможност. Наред с останалите важни неща, които трябва да се извършат по съграждането на сайтовете стои и въпросът за избора на подходяща хостинг компания.

Защо този избор е толкова важен?

От хостинг компанията и качеството на услугите ѝ зависи дали сайтът Ви ще бъде денонощно поддържан и посещаван от потребителите Ви или ще има сривове, които ще Ви донесат големи загуби както на печалба, така и на клиенти. Въпреки че действително не е лесно да се открие подходящата хостинг компания, която би се превърнала във Ваш надежден партньор, следните няколко съвета, представени по-долу, ще Ви помогнат да отсеете най-добрите между многото хостинг доставчици.

хостинг цена

хостинг цена

На първо място се заинтересувайте каква техническа поддръжка предлагат различните хостинг фирми на своите клиенти. Като начинаещ в тази област, вероятно няма да сте добре запознати с всички важни технически аспекти, които трябва да проследите, затова можете да потърсите помощ от приятел или експерт. Уверете се, че техническите характеристики, предлагани от избраната от Вас хостинг компания Ви удовлетворяват.

На второ място при срещите си с тях забележете дали екипът, с който ще работите е отзивчив и отворен към Вас. Това е от съществено значение на по-късен етап, когато се срещнете с някакви трудности и проблеми. Уверете се, че избраната от Вас фирма би могла да Ви окаже необходимото съдействие за бързото разрешаване на всички проблеми, тъй като това ще Ви спести много време, нерви и разочарование.

Третото нещо, което да вземете под внимание, са предлаганите хостинг пакети. По-богатият избор на хостинг пакети би Ви дал повече възможности да изберете онзи, който би бил най-удобен за Вас. По-богатият избор на хостинг пакети също така означава и варианти в цените. Ако нямате достатъчно пари, за да инвестирате в по-скъпите хостинг пакети, бихте могли да изберете по-евтин вариант поне в началото докато стартирате сайта си.

Освен цената, разбира се, внимателно проверете и характеристиките, включени в пакетите като колко голямо е дисковото пространство, с което ще разполагате, безплатна ли е поддръжката на e-mail и др. Не са малко компаниите, които предлагат хостинг и домейни и предлагат големи отстъпки, ако регистрирате домейна си при тях.

хостинг компания

хостинг компания

В допълнение, е добре да изберете хостинг компания, която да съчетава всичките три важни неща:

  • регистрация на домейн
  • поддръжка на хостинг
  • SEO оптимизация на сайта.

Това е препоръчително най-малко поради две причини: първо, би било много по-удобно да се занимавате с една фирма, която да извърши всички тези неща за Вас, вместо да избирате три отделни фирми и второ, фирмата ще познава по-обстойно Вашите нужди и ще работи целенасочено към удовлетворяването им във всички тези три направления едновременно, което ще бъде от голям плюс за Вас. Добро начало е да стартирате с Хостинг.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!