≡ Menu

Как да изберем оптимални линковете за страниците на уеб сайта?

Една много важна стъпка при изработка на уеб сайт е SEO оптимизацията. Тя самата съдържа много методи, които може значително да подобрят представянето на сайта ви в търсачките. Аз ще ви обясня една от важните точки, които трябва да спазите при изработка на уеб сайт.

  1. Как да изберем правилния адрес (URL) на страницата.

Основното нещо, с което трябва да се съобразим е ключовите думи. Така трябва да съобразим линка на страницата, че той да включва с себе си част от главните ключови думи, които сме заложили за съответната страница.

Ето пример:

Страницата за мъжки обувки – това може да е продуктова страница или просто страница, в която се говори и обсъждат “мъжките обувки”.

Ако искаме оптимален ефект то тази страница. Тя трябва да съдържа един главен параграф с ключовите думи “мъжки обувки”

Пример: “Новите тенденции за мъжките обувки тази есен”.

Този параграф трябва да обобщи в себе си както точно ще прочетем по-надолу в самата страница и да ни подготви за предстоящото. Така с едно изречение може да покажете тематиката на самата страница.

Сега за максимален ефект просто можете да дублирате този параграф в линка на самата страница:

Пример: domain.com/новите-тенденции-за-мъжките-обувки-тази-есен

Разбира се има много ЦМС системи или други сайтове, които ви позволяват да си изберете собствен адрес на страницата. Но повечето от тях просто автоматично взимат заглавието и го преобразуват в линк. Е в този случай ние просто трябва да се погрижим да напишем правилно заглавие за да може да получим оптимален адрес за нашата уеб страница.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!