≡ Menu

Какви са предимствата на металния покрив?

При строежа или ремонта на всяка сграда, покривът е от огромно значение. Има няколко добри избора от които един изпъква с предимства, които другите не могат да предложат.

Металният покрив се е наложил, като сигурният избор на пазара. Съвременните технологии позволяват металът да преминава през обработка, която го прави многократно по-устойчив от всеки друг материал, но същевременно не го прави по тежък, по-груб или по-труден за манипулации и деформации.

метални покриви

метални покриви

Металните покриви се състоят от метални листове или метални керемиди, които се поставят на покрива и могат да придобият формата и цвета, който желаете. Тяхната инсталация не отнема много време и опитна фирма в зависимост от площта може да завърши проекта в рамките на дни. В много случаи лекотата на материала позволява той да бъде сложен отгоре на старата покривна настилка, като по този начин се спестява време и пари.

Във всички случаи е наложително, сериозно да се проучи кредибилността на фирмата-изпълнител. Огромен опит в тази област е натрупала фирмата ни. Тя предлага най-големия избор от метални керемиди, метални улуци и бърз монтаж за цялата страна.Предимствата на металните покриви не спират до тук. Те се открояват с невероятната си устойчивост на всякакви природни бедствия. Огнеупорни са, не се влияят от вятъра, не корозират и не позволяват появата на растителност върху покрива ви, като всичко това е възможно без да се полагат особени усилия за поддръжката им. Издръжливостта на металните покриви не намира аналог в никой друг материал. Докато другите покривни конструкции успяват да бъдат годни най-много до 20 години, то металните покриви често пъти надживяват самата сграда върху, която са поставени, тъй като техния ползвателен период надхвърля 50 години.

металните покриви

металните покриви

Не на последно място е енергийната ефективност, която е присъща за металните покриви. Доказано е, че те притежават свойството да рефлектират слънчевата светлина и радиация и така да запазват температурата в сградата хладна, същевременно намаляйки цената на енергията нужна за охлаждане с до 40%.

Въпреки високата си цена, металните покриви успяват достатъчно убедително да се затвърдят, като най-добрия избор спрямо качество и ефективност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!