≡ Menu

История на мъжките бански

Маркови мъжки бански можете да закупите от нашия онлайн магазин за бельо и бански.

Първообразът на мъжките бански е имал далеч по-скромна визия от тази на съвременните, модерни модели бански за мъже.

В края на 1800-та година, банските костюми за мъже са представлявали съвсем обикновени панталони. Те са били едни напълно свободни, широки килоти, чиито крачоли и дъно са покривали изцяло коленете на мъжа. Разцветките на тези мъжки бански са се ограничавали единствено до тъмни, убити цветове, а в самите модели украшенията и детайлите са били сведени до абсолютния минимум.

Няма как да пренебрегнем и факта, че тези мъжки бански са били изработени от изключително дебел вълнен плат и са достигали шокиращото тегло от цели девет килограма когато са били намокрени… Определено няма никаква база за сравнение с моделите, които в момента се предлагат на пазара, както и с тези, които вие притежавате, нали?

На мъжките бански костюми са им трябвали цели 20 години, за да се развият и да достигнат до един далеч по-приемлив облик.

Първите малки крачки към една по-иновативна, модерна визия са направени от дизайнерите едва през 1910г. Тогава се е появил и по-голям избор от модели и цветови схеми на мъжките бански. За разлика от първообраза на банските за мъже, тези бански са покривали значително по-малка част от тялото на мъжа, дъното им е стигало едва до средата на мъжките бедра, но въпреки тази промяна във външния вид на моделите, те все още са изглеждали значително скромни.

20-те години оказват огромно влияние върху промяната във външния вид на мъжките бански. През 1955 г., пък Speedo създава първите, изработени от найлон, мъжки бански. Сексуалната революция, случила се през 60-те и 70-те години също води до огромни промени във визията на банските за мъже. Марката Speedo вече не е насочена към професионалните плувци, тя започва да изработва мъжки бански, които да могат да бъдат носени и в ежедневието. След тази промяна, все повече и повече компании, производители на мъжки бански се ориентират към създаването на иновативни модели, в най-разнообразни цветове, които биха били в унисон с предпочитанията и нуждите на всеки мъж, който държи да изглежда добре. Така стоят нещата в модната индустрия за мъжки бански и до ден днешен.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!