≡ Menu

Интересни занятия за градината

Имате малка градина, но освен различни плодни дръвчета, няма нищо друго? В този случай Ви препоръчваме нещо, което да направите, за да украсите. И съответно без да харчите пари. За целта ви трябва само малко търпение, въображение и малко отпадъчни материали. Например, можете да направите красива дървена беседка, но покупката й обикновено струва много скъпо.

Предлагаме ви да спрете за момент и да се огледайте. От старите дървени прозорци с метал и пластмаса, не изхвърляйте дограмите. Дори и такива да са в много лошо състояние те могат да се изшлайфат и боядисат, а след това да ги добавете като прозрачна стена за беседката. Тази стена не само ще изглежда красива, но също така ще предпази от вятър и дъжд в лошо време. В сайта ни ще разберете повече за сондажи за вода и сондиране.

Може да направите и други градински орнаменти със собствените си ръце. Например със старите стари автомобилни гуми от гаража може да украсите алеите. За целта боядисайте в различни цветове. Това може да стане с блажна боя. След като изсъхнат гумите всичко зависи от вашето въображение. Може да напълните със земя и да засадите цветя. Преди да постигнете подобно аранжиране на двора, не забравяйте да разположите гумите по местата, където искате трайно да останат. Когато са вече напълнени с пръстта, няма да могат да се местят. Вижте повече за

Статуи на различни животни и птици. Какво може да изглежда по-добре от място в двора, където да разположите красиви форми на няколко лебеда, зайчета или мечки. За да не харчите много средства за подобно изпълнение, направете сами формата на лебед от обикновена стара гума за кола.

Още идеи със стари гуми за направата на люлка. И тук не става дума за обичайните висящи от дърво с въже. Люлката може да направите по един много интересен начин. За целта вземете старата гума и определете “лицето” и “опашка”, с помощта на въжета окачете на едно дърво със специален инструмент за люлка.

Оригинални идеи може да получите и от тенджери, които да превърнете в цветарници. В такива могат да бъдат засадени почти всички видове цветя, както в цветните лехи, така и засадени в саксии. Ако се налага преди това да разчистите дворното място. Много често такива терени са необитавани, извън регулация или запустели и това е необходима стъпка в изпълнение на целия проект. Разберете повече за почистване на дворове от сайта ни.

Както можете да видите не трябва да бързате да изхвърлите дори неща, които на пръв поглед са вече непотребни.

Някои собственици предприемат и друга практика използват стари вещи, мебели, предмети, дори отпадъчен материали, за да изработят чудни неща за своите дворни места, градини и терени. От такива могат да станат чудни изобретения н аизкуството.

Благодарение на тях може да включите някои занаяти за градината със собствените си ръце и най-важното е да искате да направите нещо красиво!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!