≡ Menu

Изгубени или повредени чорапи при пране в пералнята?

Един много неприятен момент е този, когато пералнята е свършила своята работа и ние изваждаме прането от нея и с ужас установяваме, че някои чорапи липсват. По последни статистики техният брой далеч не е малък. Дори в Интернет се появяват абсурдните твърдения (макар и с хумористичен привкус), че някакво същество се е заселило във всяка една перална машина и само изчаква следващата партида мръсни чорапи, за да изяде някои от тях.

бамбукови чорапи

бамбукови чорапи

Шегата настрана, но загубата на чорапи наистина е неприятна. Най-малкото, защото тези важни части от нашето облекло са ни коствали средства или пък са скъп спомен от близък за нас човек. А също така остава и дилемата какво може да направим с останалия “осиротял” чорап. Е, креативността на хората е наистина голяма и в мрежата можете да откриете различни идеи за новото приложение на тези “сираци”. Но нека все пак да се постараем да не губим чорапи докато перем.

Мисля, че на всеки е ясно, че това мистериозно изчезване се дължи на далеч по-прости и по-реални фактори от версията с чорапоядните способности на всички произведени до момента перални машини. В най-честия случай може просто да не сте прибрали един от двата чорапа. Това може да стане както при събуването им и поставянето им за пране, така и по време на пренасянето им до пералнята. Също така не е изключено да изгубите чорап по време на простирането на прането. В общи линии вниманието Ви трябва да бъде повишено, за да можете да запазите тези важни части от човешкото бельо.

ски чорапи

ски чорапи

А защо са толкова важни? Нека да го кажем така – чорапите са “виновниците” за Вашите топли крака през зимните дни. За тази цел са създадени различни термо чорапи. Други техни представители Ви “съпровождат” по време на спортните Ви занимания и Ви предпазват от евентуални наранявания. Тук особено голям акцент следва да бъде поставен над ски чорапите, благодарение на които зимните спортове са едно достъпно удоволствие за техните любители, тъй като те допълват идеално екипировката, която е нужна за тяхното практикуване. А луксозните бамбукови чорапи, които са създадени за да прилепнат чудесно на краката на дамите и господата, предпазват от неприятна миризма и поддържат краката Ви сухи и защитени от бактериите. Разбира се има и други доводи, защо чорапите не трябва да бъдат изгубени при прането им в пералнята, но мисля, че тези са повече от убедителни.

Това от своя страна означава, че най-вероятно вече сте си задали въпросът: “Как да предпазя моите чорапи от загуба?”. Е тук имате късмет, защото в Интернет можете да октриете много и най-разнообразни съвети. Една наистина добра публикация по тази проблематика е озаглавена: “7 стъпки, за да не губим чорапи в пералната машина”. Тя е част от блога на онлайн магазин smartex-bg.com. От нея ще разберете как можете да ограничите (ако не и да предотвратите изцяло) загубата на чорапи по време на пране в пералнята.

термо ски чорапи

термо ски чорапи

Но както заглавието на настоящата публикация подсказва, това не е единственият проблем, с който можете да се сблъскате след изпирането им. Чорапите също така могат да бъдат и повредени. Най-малкото цветовете им могат да бъдат компрометирани, а също така и материята им може да претърпи неприятни изменения. Но тук трябва да знаете, че чорапите не се повреждат само и единствено от неправилното им изпиране.

Съществуват и други причини, поради които те могат да изгубят първоначалната си здравина и еластичност и да престанат да Ви бъдат от полза, както и да Ви осигуряват удобство по време на носенето им. Ето защо е много важно да се внимава как се обува един чорап, както и как той се събува. Много е важно също така да се прави проверка за здравината на чорапите преди да ги използваме, особено след скорошното им изпиране. Начинът на съхраняване на чорапите е друг витален фактор, с който трябва да се съобразите. Ако желаете да прочетете повече за начините за увеличаване на живота на чорапите, то статията: “Как да се погрижим за нашите чорапи?” е това, от което се нуждаете!

Като обобщение следва да се заяви, че чорапите изискват грижи, за да не се изгубят по време на пране, както и да не се повредят. Осигурете им ги!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!