≡ Menu

Избор на ключови думи в SEO оптимизацията

Както е известно, SEO оптимизацията не е възможна, без подбор на ключови думи и фрази. Даже, ако не сте начинаещ в оптимизирането, понякога е много трудно да се подберат опростени фрази, които ще ви отворят пътя към успеха. Ако вие не знаете, как работи оптимизацията, влезте в която ида е търсачка (например Google, Yandex)и наберете произволна ключова фраза. Вие ще видите подреден списък с резултати от търсенето. Реда, в който са показани резултатите, се явяват следствие на оптимизирането и авторитетността на сайта. Ако, потърсите статии за оптимизиране вие ще намерите такива, в които се говори за получаване на обратни препратки или за оптимизиране на сайта, но само в някои се говори за ключови думи и това е пропуск. Ключовите думи и ключовите фрази са основа и без тяхното точно определение не е възможно да постигнем значим успех.

помощ в оптимизирането

помощ в оптимизирането

Тествайте вашите ключови думи

Когато трябва да се намерят най-правилните ключови думи за сайта,първо може да си направим малък тест. Отварям Google и въвеждам една от моите ключови думи. Моята цел е да определя, колко сайта използват тази ключова фраза в препратките.Естествено, трудно ще намеря моя сайт, ако не се появи сред първите 30 резултата. Имайте в предвид, че този резултат не показва колко са популярни ключовите думи.Той показва количеството компании и сайтове, които предлагат подобна информация или услуга.

ключовите думи

ключовите думи

Много хора не предават значение на Google AdWords, защото мислят, че това е свързано с пари. Но, понякога в Google AdWords има абсолютно безплатни услуги. Определения за ключови думи е една от тях. Ако се възползваме от тях, вие може да определите популярността на ключови думи и фрази, да получавате месечни данни за обема на търсене и да видите колко е конкурентна всяка фраза. Това е отличен начин да се състави списък с най-важните ключови думи.

ключови думи

ключови думи

Когато избираме ключови фрази, не трябва да се избират най-известните. Колкото ключовата дума е по популярна, толкова по трудно е да попадне в първата десетка на резултатите от търсенето. Обратно, ако изберем от списъка по малко известна, но с подходяща тематика дума за сайта, тогава има шанс да попаднем даже в първата десетка. Хората рядко преглеждат повече от две, три страници, следователно не голямо количество сайтове завземат почти целия търсещ трафик.

ключова фраза

ключова фраза

За SEO оптимизацията, много важен момент е географското положение на сайта. Ако, предлагате продукция или услуги за определен район, винаги трябва да включите неговото име във вашите ключови думи, защото с тяхна помощ ще ви бъде по лесно да се придвижите в топ търсещи резултати. Не мислете за ключовите фрази, които често се показват, мислете за ключовите думи, които ще привлекат повече клиенти към вашия сайт.

SEO оптимизацията

SEO оптимизацията

Днес много компании предлагат помощ в оптимизирането на вашия сайт. Избирайте много внимателно техните предложения, защото може да се окажете в ситуация, когато ще платите само за това, да разберете една статистика за сайта – какъв например е рейтинга. Такава информация вие може да получите безплатно, например, на нашия сайт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!