≡ Menu

За много места по света е добре да владеете испански език

Знаете ли, че в много латиноамерикански страни вместо испански език казват кастилски. Това е така, защото по този начин самите испанци оразличават испански език от каталонски и езика на баските, докато, когато става въпрос за английски и френски, оразличаването се извършва чрез наименованието испански език. Но така или иначе, кастилски или испански език, той е един от най-разпространените езици в света, като в същото време е официален както в Организацията на обединените нации, така и в структурите на Европейския съюз.

испански език за начинаещи

испански език за начинаещи

Знаете ли, че хората, говорещи като родни португалски и испански език, могат да се разбират помежду си. Това с по-голяма сила важи за португалоговорещите – те по-добре разбират испански език, отколкото обратното. Може да си представим близостта между двата езика, като се позовем на опита си от славянските езици, и ние разбираме някои от тях в доста голяма степен, дори без да сме ги изучавали.

Знаете ли, че специалистите предричат как в недалечно бъдеще Съединените американски щати ще бъдат принудени да въведат испански език като втори официален поради все по-големия и бързо увеличаващ се приток на нови и нова емигранти от Латинска Америка, чиито семейства имат много по-висока раждаемост спрямо другите граждани на страната.

испански език

испански език

Знаете ли, че днешната гимназия с изучаване на испански език в столицата първоначално беше част от френската гимназия, а след като се отдели като самостоятелна, бързо се превърна в елитно училище. Днес гимназията е в голяма конкуренция с 1-ва английска и с немската гимназия за палмата на първенството в столицата. В нея се влиза с изключително висок бал, а завършилите я влизат в най-елитните университетски специалности. Може да се каже, че образованието по този показател у нас е поставено на добри основи.

Знаете ли, че Културният институт “Сервантес” организира всяка година многобройни курсове за изучаване на испански език на различни нива. Този институт се финансира от испанската държава и навсякъде по света има решаваща роля за разпространението както на езика, така и на испанската култура в нейните многобройни превъплъщения. Завършилите курсовете по испански език в Институт “Сервантес” се превръщат завинаги в добри приятели на тази култура и имат привилегията да ползват предимствата й като още един прозорец към света.

испански език граматика

испански език граматика

Знаете ли, че Институт “Сервантес” предлага на онези, които нямат възможност да посещават курсовете, но имат желание да научат испански език, новата си онлайн платформа AVE, която позволява голяма гъвкавост при обучението: няма нужда да присъствате в залата, можете да учите, когато ви е удобно (през деня или през нощта, в делник или празник) и колкото пъти желаете в седмицата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!