≡ Menu

Защо трябва да правим диети

диети с разделно хранене В днешно време стана много модерно да се говори за диети, отслабване, хранителни добавки и прочие. Но малко хора знаят предимството на това да се спазва правилна диета. Като начало е добре да се отточни какво точно означава диета.

Диета – това е правилен хранителен режим. От тука се крие и тайната на успеха на диетите. Много млади хора, а и такива в по-напреднала възраст смятат, че диета това е лишение от храна или ограничаване на месо и похапването само на плодове и зеленчуци. Напротив всяка диета било то за отслабване, за красота или прочие стимулира правилното разнообразно хранене, но в определен режим. Повечето диети се формират на базата на 4 хранения разпределени едно сутринта две през деня и едно вечер.

По-рационално е обаче ако направим 6 хранения през 2 часа всяко. По този начин ще ускорим нашия метаболизъм. Спазването на хранителен режим е много важно. Приемането на храна по-часове стимулира храносмилателната система да работи правилно, да разгражда всички хранителни вещества. Причината се крие във физиологията на човека и най-вече на придобитите рефлекси. Биологичния часовник автоматично ще включва отделянето на храносмилателни сокове когато наближи време за поредното хранене от нашата диета.

Въпреки, че горе бяхме казали, че диета не е ограничени на храни то някои продукти се препоръчва да бъдат избягвани. Такива са примерно газираните напитки, степчета и други синтетични питиета галещи вкусовите рецептори и разрушаващи нашето здраве. Препоръчително е още от днеска да си изградите навик да си правите прясно изцедени плодови нектари. Повярвайте те са много по-вкусни, полезни и безспорно приятни за пиене.

Ако спазвате правилна диета и избягвате опасните хранителни и питейни вещества със синтетичен произход безспорно вие ще имате едно по-здраво тяло без мазнини, без излишни килограми и безспорно ще се чувствате великолепно във вашата коза. Помнете не лишението а правилното разпределение на храната е диета!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!