≡ Menu

Защо натурални сапуни са за предпочитане

Търговските марки сапуни често са пълни с химикали, които действително могат да изсушат кожата. Разбира се, може да се намери по-евтин натурален сапун, но това обикновено се дължи на по-ниските качество на съставките, които са използвани.

Докато ползите могат да варират различно от човек на човек, не могат да се правят обещания за всички сапуни.

Нека обаче научим защо потребителките на био козметика са много по-доволни от резултатите, използвайки натурални сапуни.

Всичко, което трябва да знаете за един натурален сапун се състои в качеството. Специалистите съветват да избираме най-високата цена, за да сме сигурни в съставките на качество. Много потребители остават в заблуда, когато залагат на големината на опаковката.

Предимство на натуралните сапуни е това, че дори в по-малка опаковка, те се изразходват два пъти по-бавно от голямата опаковка сапуни, пълни с химикали.

Избирайте натурални сапуни, които съдържат различни други висококачествени масла. Създадени по висока технология те са способни да правят пухкава пяна. Така, например някои от съставките им допринасят още за: какаово масло действа като естествен овлажнител; масло от ший притежава отлични овлажняващи качества и се грижа за кожата, правейки я по-нежна и гладка; рициново масло за кремообразна пяна, масло от жожоба има за цел да насърчи копринената мекота на кожата и масло от сладък бадем за допълнително овлажняване.

Някои производители на натурални сапуни залагат на мирис и цвят с етерични масла, парфюмерийни масла, натурални билки, без в тях да присъстват химикали.

Грижа за вашия натурален сапун

С малко грижи, можете да удължите живота на вашия натурален сапун. За целта не оставяйте сапуна в застояла вода, когато не се използва. Съхранявайте неизползвания сапун на тъмно, сухо и хладно място и никога не се затваря плътно в найлон, той трябва да диша! Използването кърпа за измиване, която да удължи живота на вашия натурален сапун.

Избирайки естествена козметика за лична хигиена и натурални сапуни, вие правите най-добрия избор за вашата кожа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!