≡ Menu

Закупуването на домейн име без уеб хостинг план

Докато по-голямата част от купувачите на домейни купуват домейн, защото те искат да хостнат и да споделят собствено съдържание, голям и нарастващ контингент от потребителите в Интернет, просто желаят да закупят домейн име, което пряко отразява тяхното име, организация или името на фирмата, така че то да не може да се използва за злоупотреби от трети страни. Това е известно като запазване на идентичността или купуване на целостта на марката и това се прави като превантивна мярка за предпазване от измами, фалшиви продукти, както и увреждане на добрата репутация на марката.

домейн

домейн

Паркиране на домейни

Този процес се извършва без уеб хост, известен още като домейн паркинг, по същество той използва DNS сървърите на самия регистратор, вместо да разчита на тези, предоставени от уеб хост от трета страна. Това позволява на един паркиран домейн да се показва кратка и стандартна страница, изобразяваща, че това домейн име е било вписано с определен регистратор, не е на разположение за продажба и може да бъде пуснато в употреба по всяко едно време. То ще изпрати крадците и измамните агенти на друго място, това ще защити дадено лице или идентичността на марката и това ще бъде един чудесен начин да се появите онлайн, само когато сте готови да го направите.

Когато се регистрирате за име на домейн, което е предназначено да се паркира, не забравяйте да укажете предпочитанието си в регистрационната форма. Това ще позволи на регистратора автоматично да популяризира полетата с DNS записи със собствената им информация за сървъри с паркирани домейни и веднага ще конфигурира домейна и неговото име към фирмените стандарти. Домейнът ще се зарежда онлайн с предварително настроена базова страница почти веднага и процесът ще бъде завършен.

хостинг

хостинг

Алтернативно, клиентите на регистрация на домейн и домейн име могат да зададат, че домейнът ще бъде паркиран на техните собствени сървъри, които служат за нещо като пренасочване към съществуващо съдържание, което се помещава под различен запис на име на домейн. Тази форма на паркинг е известна като пренасочване на домейн и тя също може да бъде настроена по време на процеса на регистрация. Потребителите могат просто да кажа на регистратора да пренасочва целия трафик към основното им име на домейн или те могат да настроят пренасочване като използват софтуера за контролен панел на техния хостинг план и да зададат на тяхното ново име на домейн същите DNS записи като тези, които вече са в употреба. Както и да подходите, това е чудесен начин за защита на индивидуална или корпоративна идентичност и за да се гарантира, че правилното съдържание може да се покаже на нови и настоящи клиенти.

А за тези, които биха искали да използват услуга за електронна поща, която е хостната на отдалечен сървър, като пакета от приложения Google Apps или Microsoft Exchange сървъри, тогава техният MX (mail exchanger) запис ще трябва да бъде променен и това ще каже на домейна да търси един сървър за уеб съдържанието на паркираното домейн име и втори сървър за комуникации като електронната поща. Всеки регистратор трябва да позволява на своите потребители да променят този запис, както е посочено от ръководения орган ICANN, и тези промени влизат в сила в рамките на 12-24 часов период, който е нужен за промените на един DNS запис.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!