≡ Menu

Ефектът от активирането на връзки в AdWords

Преди около една година Google обяви, че могат да се добавят връзки към рекламите в AdWords. След като вече е минало достатъчно време, тази промяна следва да бъде оценена. SEO оптимизацията е много динамична среда, затова трябва да се следят всички големи промени в Google. PPC кампанията ви може да се промени наистина много, ако решите да използвате активни връзки в своите реклами. Освен това трябва да решите именно кои да бъдат тези връзки. Възможностите са наистина безкрайни, а от вашето решение зависи успехът на PPC кампанията.

реклама в адвордс

реклама в адвордс

Построяването на вашата PPC кампания
Преди да започнете да прилагате своята PPC кампания, трябва да решите дали искате да активирате специални връзки. Това може да е много подходящ подход за определен бизнес. За други, обаче, резултатите ще бъдат трудно различими, което обезсмисля влагането на средства. След като вече сте избрали подхода за вашата PPC кампания, трябва внимателно да следите анализите, които ви се предоставят от различните инструменти на Google.

Линк билдинг

Линк билдинг

Много специалисти в областта на маркетинга биха ви посъветвали да не използвате активните връзки по време на цялата PPC кампания. Така ще получите данни за потребителското поведение по време на PPC кампанията. Ще разберете каква част от кликовете са дошли от органичното търсене на Google. Анализите ясно ще ви покажат и колко от потребителите са стигнали до сайта ви след кликване на вашата реклама в AdWords.

ефективната PPC

ефективната PPC

Статистика
Някои компании активираха връзки в рекламите си още с тяхната поява. Ще разгледаме резултатите на една от тези PPC кампании. Това ще ви даде много добър поглед върху концепцията на активните връзки в рекламите ви. Вероятно ще направи и избора ви по-информиран, а PPC кампанията ви с голяма възвращаемост. В случая компанията е избрала да активира връзки с името си.

В момента, в който връзките са били активирани, PPC кампанията е поела нагоре. Има 91% увеличение на трафика от AdWords. Това означава, че е компанията е получила по 2700 клика за всеки търсен продукт. Освен това трябва да се обърне внимание на показателите от органичното търсене при активирани връзки по време на PPC кампанията. Трафикът към сайта от органичните резултати на Google спада с около 25%.

реклама в google

реклама в google

Статистиката на PPC кампанията показва, че броят на посещенията от органично търсене намалява с приблизително същото количество, с което се увеличава трафикът от платеното търсене. Цената за клик на името на компанията е 5 цента в AdWords. Това означава 50 000 долара на година допълнителни разходи за PPC кампания заради активните връзки. Това прави тази PPC кампания безсмислена в конкретния случай. Ако, обаче, вие можете да бъдете намерени чрез рекламите си, а органичното ви търсене е все още слабо, си заслужава да опитате. Като се има предвид, че Google ще допусне да се купуват имената на конкуренцията, цените ще се покачат значително.

PPC реклама

Промяната
Като оставим повишените цени за PPC кампанията на страна, трябва да отбележим промяната в консуматорското поведение. По време на периоада от PPC кампанията с активирани връзки в рекламата съотношението между органични и платени резултати е 78/22. Когато Sitelinks AdWords са активни съотношението е променено на 59/42. Това драстично променя картата на потребителското поведение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!