≡ Menu

Ескейп стаи в Пловдив – новата мания сред младите в града

Какво е ескейп стая?

Заедно с няколко приятели сте заключени в една стая. По стените има думи, числа и различни изображения, навсякъде около вас са разпръснати предмети. Чувате глас, който обявява, че имате 60 минути, за да се измъкнете. Веднага започвате да претърсвате стаята, търсейки улики водещи към ключа, който ще отвори вратите, които току що са се затворили зад вас. Отново се включва гласът, който ви казва, че без да се усетите вече са изминали 10 минути…

Това е основния сюжет на нашумелите ескейп стаи. Ако някой от вас все още се чуди, що е то ескейп стая, това е стая със загадки, игра на живо в реално време. Обикновено участниците са отбори, които се състоят от двама до петима играчи. Те имат 60 минути, за да успеят да излязат от стаята и да победят играта, след като решат поредица от загадки.

Тези загадки ще изпробват вашето логическо мислене, математически знания, наблюдателност, съобразителност, както и умението ви да работите в екип. Именно затова са много подходящи, както за забавление с приятели, така и за тийм билдинг с колегите.

Самите стаи могат да имат различни сюжети, които пренасят своите посетители в различни епохи и ги поставят в различни ситуации. Можете да бъдете детективи, да търсите изчезнали хора и антики, да разгадаете тайната на машината на времето, да опознаете света на магията и какво ли още не.   

Уникалността на този тип преживявания помага на ескейп стаите да обиколят света, а тяхната популярност непрекъснато нараства. Заедно с популярността нараства и броят на стаите по света, който за сега е около 2800.

Колко са работещите ескейп стаи в Пловдив и другите градове?

У нас вече функционират над 80 стаи със загадки, като по-голямата част от тях се намират в София. Във Варна има също не малък брой стаи – около 19. В Пловдив обаче броят на стаите не е много голям, но скоро предстои откриване на най-новата ескпейп стая в Пловдив.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!