≡ Menu

Всичко за тонколоните, работещи на открито

Тонколоните за открити пространства са тези говорители, които са преносими и могат да бъдат поставени извън нашия дом. Всъщност тези озвучителни тела ни помагат да пренесем своята музика навън, без да се налага да транспортираме буквално цялата техника, с която разполагаме вкъщи или в студиото. Ние можем да се насладим на нашата любима мелодия, забавлявайки се на двора с приятели и прекарвайки времето си приятно под слънчевите лъчи. Тези говорители са добри за проекти на открито.

говорител

говорител

Те се състоят от множество подходящо разположени тонколони, свързани с кабел или безжично със стерео система. Обикновено проводниците, които вървят с тези озвучителни тела са прокарани под покривното пространство на къщата или друга структура или са под земята по такъв начин. Всеки външен високоговорител е свързан към изхода на стерео системата, откъдето идва звука.

тонколони

тонколони

Нека да минем през някои от препоръките, които трябва да знаете при прокарването и свързването на тези компоненти. Кабелите на тонколоните е добре да преминават през стените, а не по прозорци или врати, защото иначе има възможност от огъване и прекъсване на проводника, а съществува и реалната опасност от късо съединение. Изходите на тези кабели трябва да бъдат подадени близко до местата, където са инсталирани озвучителните тела. Винаги е по-добре да се използва по-малко метраж проводник извън къщата, а най-подходящо е да си вземете безжични говорители. Уверявайте се, че дупката, от където излиза кабелът за тонколоните, е запечатана и добре изолирана.

говорители

говорители

При закупуването на говорители за приложение на открито трябва да имате някои неща предвид, които ще помогнат в подобряването на качеството на музиката, излизаща от тези озвучителни тела. Метеорологично устойчивите модели за външна употреба са добър вариант, ако искате те да бъдат за постоянно инсталирани на двора например. Това ще ви гарантира, че високоговорителите не ще прекъснат работата си при първия по-кратък дъжд.

говорител pioneer

говорител pioneer

Без значение от това дали ще ги поставите на земята, или на платформа над нея, вие трябва добре да прецените коя ще е най-правилната позиция за тях. И всичко това преди да пристъпите към настройването им. Някои озвучителни тела са предназначени да бъдат заложени в земята и те се монтират според конкретното упътване и повърхност. За говорители, предназначени за инсталация на платформа, веранда или тераса, трябва добре да видите какви монтажни стойки ще ви са нужни.

озвучителни тела

озвучителни тела

След като сте преминали през изброеното вече, идва време за тестване на тонколоните. Това е решаваща стъпка. Най-добрият начин да се проверят говорителите на открито е да ги прослушате отвън, тъй като звукът се разпръсква по различен начин там. Препоръчително е при покупка на такива озвучителни тела да носите аудио на някакъв носител, така че да можете да проверите продукта още преди да го пазарите. А сравняването на цени от различни магазини може да ви даде възможност да си купите най-доброто качество на най-ниската цена.

говорител blaupunkt

говорител blaupunkt

Едни от най-популярните видове външни говорители вероятно са тези, които са устойчиви на атмосферни влияния и са предназначени за инсталиране в градина. Тези тонколони изглеждат добре и имат кристално качество на звука. Те лесно се смесват с околната среда. Градинските говорители подобряват атмосферата, но и външния вид на пространството. Те са лесни за монтиране и обикновено се предлагат на достъпна цена.

говорител pioneerr_TS-W257F

говорител pioneerr_TS-W257F

В момента на пазара съществуват различни видове говорители за външно приложение, които са доста популярни. Човек може да намери разнообразие от такива видове говорители, които имат различна форма – от стандартните кутии, до приличащи на камък, гъба, жаба и т.н. В интернет можете да проучите подробности за многообразието от такива озвучителни тела. Различните форми допринасят към цялостния изглед на пространството, което искате да озвучите. Затова винаги подбирайте информирани, имайки наум конкретното приложение, за което пазарите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!