≡ Menu

Виртуални класни стаи – какво представляват и как да са ни полезни?

Ние ви предлагаме система, която е изцяло онлайн и разполага с голям набор от възможности за преподаватели и обучаеми. Този вид системи за изключително удобни за дистанционно обучение, но също така могат да бъдат използвани за улеснение на учебния процес при редовен и задочен вид на обучение.

Същността на виртуалната класна стая е, че там преподаватели и обучаеми могат да общуват от разстояние и да обменят информация. Какво поддържа тази система и какви са нейните преимущества.

Учебните материали са в уеб пространството и лесно могат да бъдат достъпени от всички обучаеми. Когато даден материал е качен от преподавател лесно може да бъде свален от който и да е обучаем.

Курсовите задачи на обучаемите могат да бъдат поставяни групово или индивидуално от преподавателите. Също така финалните срокове за предаване лесно могат да бъдат настроение и след като е изтекат обучаемият няма да може да качи своята работа в системата. За сметка на това обучаемите получават постоянен достъп, чрез който могат да гледат условията за работите си по всяко време.

На ваше разположение е и чата в системата, чрез който можете да се свържете със всеки обучаем във виртуалната класна стая по отделно или да коментирате общи теми в общия чат.

Освен изброените по-горе функционалности има и такива специално изработени за обучаващите:

Обучаемите от всяка една стая могат да бъдат разделени по групи, а списъците на тези групи разпечатани;

Има възможност за сливане на неопределен брой виртуални класни стаи в една – например няколко групи студенти от един поток;

Също така има и модул с разписанието, то може да бъде допълвано от преподавателя, ако той/тя има ангажимент за съответния час;

Обучаващият получава пространство за файлове където може да качи своите лекции или други файлове, които просто да съхранява там;

Разполагате с функционалност за добавяне на лични данни, телефон, емайл и снимки. Има и настройка, когато студент изпрати курсова работа преподавателят автоматично да получава известие за това.

Сега няколко допълнителни услуги за обучаемите. Освен основните модули има някои допълнителни разработени специално за обучаемите във виртуалните класни стаи:

Обучаемите разполагат със справки относно средният им успех, изпитите, които не са взели и прогрес в периода им на обучение;

Обучаемият има на разположение учебната си програма като тя може да бъде представена в няколко вида – седмична и персонална;

И този модул както преподавателския има възможност за попълване на данни, телефон, емайл и снимки. Също така ако студентът се е записал за определено събитие може да получи предварително известие.

Какви функционалности предлага профилът на администратора можете да видите по-долу:

Заявленията изпратени от студентите са видими тук, с възможност за смяна на статуса и отпечатване;

Има опция за изпращане на съобщения към потребителите в системата, за събития като такси и рождени дни например;

Разполагате с възможност за изпращане на съобщения към дадени групи – групи обучаеми или потоци студенти. Администраторът може да създава или изтрива дадени групи със потребители от системата по всяко време.

Главната функционалност, с която разполага администраторът е създаване и администриране на класните стаи.

Ако имате бизнес свързан с обучение или сте правителствена организация и мислите, че виртуалната класна стая разполага с нужните функционалности, ако искате да се развивате в модерния свят и се занимавате с обучение, ако се интересувате от по-бързо, по-лесно и качествено обучение не се колебайте да се свържете с нас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!