≡ Menu

Битумна хидроизолация – къде да я поставяме

Несъмнено едно от най-важните неща за правилното функциониране на вашите вили, блокове, къщи и всякакъв друг тип сгради, е добре извършената битумна хидроизолация. Нейното поставяне включва няколко прецизно изградени стъпки, по които професионалистите се ръководят, без да проявяват компромис в качеството. Подходяща е както за покривните конструкции на вашите сгради, така и за тераси, басейни, мокри помещения, мостове и други.

Битумна хидроизолация при основи

Независимо какъв по вид е вашата сграда – къща, блок, вила, мезонет и други, тя се нуждае от хидроизолация, още в самата си основа. Процедурата стартира още от подложения бетон, тъй като нивото на водите са твърде високи. Подпочвените води се явяват като осезаем противник на сградите. Ако те не бъдат защитени още от самото начало, това би оказало неблагоприятното си въздействие в по нататъшен етап.

Липсата на битумна хидроизолация би повлияла върху здравината на бетона, на армировката и на конструкцията като цяло. Съществува сериозна опасност от това влагата да се просмучи през нехидроизолираните основи да достигне стените, пропивайки в тях. Това е предпоставка за огромни повреди и неприятности за помещенията от дома ви, тъй като това би осигурило една благоприятна среда за развитието на мухъл, от който трудно бихме могли да се отървем.

Хидроизолация на тераси

Много голяма част от хората се стремят към закупуването на жилище, което да им осигурява красива гледка, благодарение на откритите тераси, с които е проектирано. Те са място за отдих, почивка, релакс, отглеждане на цветя и поемане на глътка чист въздух. В следствие от обилни снегове и валежи, те лесно биха могли да се разрушат. За да ги защитите, е добре да бъдат хидроизолирани.

Рентабилно и трезвомислещо е да помислите за това в един по-начален етап. По този начин инвестирате в бъдещата си сигурност и спокойствие, както и осигурявате дълъг експлоатационен период на сградата, която обитавате. Едни от основните условия за нейното поставяне, са свързани с благоприятните климатични условия и добре почистената повърхност.

Независимо през кое време на годината се е породило желанието у вас да извършвате ремонтна дейност, то най-рационално би било, ако се съобразявате с климатичните условия и годишните сезони. На първо място, топлия въздух и сухото време са предпоставка за качествено полагане на битумна хидроизолация. Най-благоприятните месеци, най-често, са юли и август, нерядко подходящи се оказват юни и септември.

Добре изчистената повърхност, на свой ред, гарантира качествено поставяне на хидроизолация с дълъг експлоатационен срок на използваемост. Така, премахвайки внимателно всяко едно камъче и релефни предмети, вие осигурявате благоприятен достъп до екипа от професионалисти, които следва да задвижат процеса на хидроизолация. А тази ремонтна дейност определя живота на откритите ви тераси по домовете.

За какво още се използват битумните мембрани?

Освен за основи, тераси и покривни конструкции, този тип материали намират широко приложение в строежите или ремонтни дейности на мостове, които биват пряко изложени на външни климатични условия. Често са прилагани при изолиране на външни или вътрешни стени, както и при пътни съоръжения.

Най-сигурния, дълготраен и рентабилен начин да защитите себе си и своите любими хора от появата на влага и мухъл в жилищните сгради, е изграждането на битумна хидроизолация, която гарантира спокойно пребиваване в съответната сграда, дарявайки я с дълъг живот, здравина и сигурност.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!