≡ Menu

Язовирът на моите мечти – Доспат

Искате ли да опитате нещо различно и приятно през настоящата си ваканция? Обичате ли природата, екологичния туризъм, риболов, улов на дивеч, живописни природни картини и кристално чисти въздух и вода? Всичко това и още много природни красоти можете да намерите тук в България край язовир Доспат.

язовир Доспат

язовир Доспат

Разположен в невероятната планина Родопи, съвсем близо до град Доспат, блести с кристалните си води един наистина огромен и внушителен водоем, който е чудесно място за почивка и притегателен център за хиляди туристи не само от страната, но и много идват от чужбина.

Знаете ли, че горите в този район са едни от най-ценните за страната ни? Те се простират на 270 хил. декара и представляват една трета от добива на дървесина на територията на Смолянска област, като общата стойност е 2,3 млн. лева. Внушително, нали?

Но да поговорим за възможностите да се отдадете на почивка и къмпинг край водите на язовира. Общината се е постарала да осигури на туристите нацепени дърва и пънове за огньове, а местата за къмпинг са наистина достатъчно, щом хиляди туристи идват всяка година в района.

За да останете за двадесет и четири часа тук, трябва да платите само 2 лв. такса. За да престои автомобила ви едно денонощие, сумата е отново толкова.

Какви са хората, които предпочитат този вид отдих? Най-различни. Тук ще срещнете и запалени риболовци, които обичат да прекарват часове край водите на язовира, и ентусиазирани ловни дружинки, които са тръгнали да търсят дивеч, с който е известен района.

риболов на язовир Доспат

риболов на язовир Доспат

Разбира се има и съвсем обикновени хора, които просто са избягали от задъхания град и търсят тишината и спокойствието на девствената природа. А край язовир Доспат със сигурност може да се намери така желаната почивка, чист въздух и приятни мигове. Убедете се сами като посетите това място и вземе със себе си приятелите и семейството.

Изберете си и вие язовир на който на прекарате своята почивка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!