≡ Menu

Често задавани въпроси за компресори за въздух

Много мъже в днешно време работят с компресори за въздух, които могат да бъдат използвани в различни сфери и насоки. Често обаче, те избързват с покупката им, която се оказва неподходяща. Това им губи време и пари, а и двата компонента могат лесно да бъдат спестени.

Компресори за въздух

Компресори за въздух

По принцип няколко са основните въпроси и фактори, които вълнуват хората по отношение компресорите. Един от тях е какъв точно е необходимият дебит в литри, нужен за работата на един компресор. За да го изчислите, просто трябва да калкулирате дебита на всички инструменти със сгъстен въздух.

След това добавете 30 % и така ще определите стойността на дебита, който се изисква. Така ще се създаде разумен буфер при необичайно използване на компресора. Препоръчително е да не калкулирате инструментите, които са предназначени за рамките на работния ден. По този начин сметките за дебита ще излязат по-големи, а и ще закупите по-голям компресор.

Хората се интересуват още и от това дали техните компресори за въздух трябва да са стационарни или преносими. Това до голяма степен зависи от обекта, на който те работят. Ако до там се налага постоянно местене, значи компресорът трябва да е мобилен. Високото налягане изисква съответно компресорът да бъде по-голям и по-тежък.

Друг често задаван въпрос е каква система за задвижване е необходима. За допълнително улеснение тук е препоръчително да познавате добре работната среда, в която ще използвате компресора. Ако има непрекъснато електроподаване, електрическият мотор е идеалното решение. Те са по-евтини и поддръжката им е много лесна, което кара хората да ги купуват постоянно.

Четвъртият често задаван въпрос е за обема на рисивъра при различните компресори за въздух. Обемът на резервоара в литри трябва да се определя от цялостната употреба. Ако използването е кратко и бързо с концентрирани залпове, може да използвате и малък по обем рисивър. По-голям обем пък се използва при по-продължителна работа, като например за гайковерт.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!