≡ Menu

Хомеопатия

В последно време, все повече хора предпочитат хомеопатичните методи н лечение, пред останалите. Много хора обаче, не са достатъчно информирани относно хомеопатията, и поради тази причина създаваме тази тема – да разгледаме някои истини и заблуди, относно този вид лечение.

Хомеопатията е безвреден метод на лечение. Това е самата истина, стига да се прилага от добре обучен и квалифициран лекар. Хомеопатичното лечение обаче действа бавно, ето това е заблудата в случая. По-продължително е лечението, единствено ако се касае за хронично заболяване.

Хомеопатия

Хомеопатия

Хомеопатичното лечение лекува заболяването, а не подтиска симптомите му. Да, това е вярно, защото хомеопатията активира защитните сили на организма, и по този начин той по-лесно се преборва с болестта. Лъжата тук е, че хомеопатията не лекува, а действа на принципа на внушението.

Ако съчетаем хомеопатията с нутри и фитотерапия, може да постигнем отлични резултати при много и различни заболявания. Не е вярно обаче, че чрез хомеопатия могат да бъдат излекувани всички заболявания.

Хомеопатията е съвместима с всички останали методи на лечение. Това е факт – ако се наложи, хомеопатичното лечение може да бъде съчетано с всеки друг вид, и това няма да ви навреди по никакъв начин. Това, че трябва да спрете цигарите, да ограничите приема на кафе и кока-кола, че трябва да спазвате диета при хомеопатично лечение, са пълни измислици. Много хора избягват хомеопатията именно заради тези ограничения, но те са само плод на нечии болно въображение.

Хомеопатия

Хомеопатия

Както в класическата медицина, така и в хомеопатията, се подбират медикаменти, които повлияват както симптомите на заболяването, така и отключващите му фактори, и механизмите на възникване на болестта. Не е истина обаче, че при хомеопатичното лечение е забранено смесването на медикаменти. Няма такова лекарство, което да е единствено за пациента, и поради тази причина, както в класическата, така и в хомеопатичната медицина, е необходимо приемането на различни лекарства, които повлияват различни етапи на заболяването.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!