≡ Menu

Хомеопатично лечение на дискова херния

Болки в гърба – това е една от най-честите причини за временна нетрудоспособност при възрастни. Ето защо, по-голямата част от пациентите приемани от невролога са с болки в гърба. Много от тях имат рентгенови или ЯМР снимки, който показват наличието на дискова херния. Те питат дали хернийте на гръбначния стълб се лекуват чрез хомеопатия.
Лечение на гръбначна херния в хомеопатичен център е възможно и високо ефективно, благодарение на хомеопатичните лекарства.

През последните няколко века е доказано, че хомеопатичните лекарства действат върху проблемния диск. Поради повредения гръбначен стълб върху гръбначния мозък има компресия (натиск), които предизвиква болки в други части на тялото, които са по силни дори от тези в гърба.

Хомеопатичните лекарства могат да повлияят на причината за заболяването, която често е травма в миналото (вдигане на тежести или падане), и свързани с възрастта промени в гръбначния стълб (болки в кръста, спондилоза, остеопороза, сърдечно-съдови заболявания при атеросклероза и т.н.).

Проявата на дискова херния зависи от нейната степен, мобилността на хернията и продължителността на заболяването.

Тези лекарства намаляват болката и след пълното и отстраняване се подобрява мобилността на пациентите, без да се въздейства отрицателно върху стомашно-чревния тракт, и сърдечно-съдовата система.

Хомеопатичните лекарства не служат само за облекчаване на болката. Те се отразяват и на метаболизма (начина на хранене) на гръбначния диск, намаляване на неговото унищожаване, стареене, забавят прогресията на остеоартрит, овластяване на пациентите, връщане на работния капацитет, намалява честотата на обострянията. Успешното лечение с хомеопатични препарати и хранителен режим предотвратяват гръбначната слабост в кръста, мускулна атрофия и др.

Успехът на лечението зависи от качеството на извършения преглед на пациента, какви прегледи са необходими, хомеопатът ще препоръча невролог. Болката в гърба и крака може да бъде обяснена чрез клиничната картина на редица неврологични заболявания и заболявания на вътрешните органи, както и неточна диагноза, липсата на лечение, също така е важно да има контакт с лекар за да помогне за индивидуално лечение с хомеопатични лекарства.

Продължителността на лечението зависи от хернията, дали има свързани заболявания, но винаги има надежда. Обърнете се към невролог хомеопат.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!