≡ Menu

Хановер

Една от гордостта на Германия в нейната северна част, Хановер е исторически град, на много места възстановяван, заради бурната си история, но въпреки това успял да запази своя чар и дух. Много на брой музеи, галерии, забележителности и атракции, които да направят вашия престой незабравим. Няма как да не отбележите и факта, че тук е разположен най-големият технически панаир в света „Хановермессе”. Град, който целогодишно е посещаван от хиляди туристи от цял свят.

Разположението на града в континенталния климатичен пояс прави температурите благоприятни през цялата година, но ако сте запазили вашите изгодни самолетни билети през месеците юли и август, добре е да имате предвид, че има чести внезапни валежи.

Може да започнете вашите разходки с посещение на някои от интересните музеи на града- Държавният музей Долна Саксония (Lower Saxony State Museum) е най-големият музей тук, който ще ви предложи богата колекция от изделия на европейското изкуство от 11-ти до 20-ти век, както и много други раздели от изкуството и природни науки. Тук най-лесно може да разберете за традициите на местните жители. Музеят Кестнер (Kestner Gesellschaft) ще ви зарадва с колекцията си, свързана с европейската история, както и с древните египетски реликви и още много други интересни и антични произведения на изкуството. Kunstverien Hannover от своя страна предлага на гостите си колекция от съвременното национално и международно изкуство.

Няма как да пропуснете да забележите новото Кметство на града (New Town Hall, Rathaus) – една страхотна замък сграда.

Много са поддържаните градини тук- бароковата градина Гросер (Grosser Garten), Берггартен (Berggarten), която днес е несравнима ботаническа градина. А едно страхотно място за вашите малчугани е огромната зоологическа градина (Erlebnis Zoo), която е рзделена на различни раздели, така лесно може да си изберете от коя част да започнете първо.

За да сте сигурни, че няма да изпуснете някоя значима за града забележителност, най-добре е да се включите към някоя от организираните туристически обиколки с местен екскурзовод. И естествено не забравяйте да се насладите на пивката местна бира.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!