≡ Menu

Функции на алуминиевите парапети

алуминиеви парапети цени

качествени алуминиеви парапети

Съществува една важна функция на алуминиевите парапети – осигуряване на достъпност в условията на обществените сгради и места. Тези специализирани парапети отговарят на нуждите на хора с увреждания и инвалиди.
За да отговаря напълно и коректно на изискванията за улеснение и достъпност, от страните на стълбищното рамо трябва да се изграждат парапети, като се спазват някои изисквания:
– ръкохватките се монтират по такъв начин, че в сглобките да не се въртят при натиск и хващане;
– краищата на ръкохватките за парапети трябва да са плавно извити или заоблени;
– предвиждат се междинни или двойни парапети, когато широчината на стълбищното рамо е повече от 3 метра и 60 сантиметра;
– всички парапети се изпълняват с такъв цвят, който да е контрастен на околната настилка.

Парапети в подлези и рампи на открито, надлези и метро станции, трябва да отговарят на изброените изисквания, спазвайки условието, рампите да са с ширина минимум 120 сантиметра между ръкохватките на тези парапети.

Алуминиевите парапети ли са за предпочитане или от ковано желязо? Ако търсите отговор на този въпрос и материали за дома си, има голяма вероятност да попаднете на тези две възможности, най-често срещани за избор на парапети. Вместо по-късно да съжалявате разгледайте по-добре предимствата и недостатъците на тези най-предпочитани два материала. Решението си трябва да съобразите с някои като тези фактори:
– Цел – каква точно е тя, какво точно искате да постигнете с парапети в дома си?
– Място – задължително трябва да огледате мястото, където ще поставите парапет.
– Приоритети – дали целта е само осигуряване на безопасност или просто декоративен елемент искате да и ма към интериора.

След като изясните тези въпроси, може да пристъпите към оценка на материала за парапети, да преминете към преценка кой от тях ще бъде подходящ за помещението или мястото, където искате да го поставите, кой е по-издръжлив на температури или атмосферни влияния.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!