≡ Menu

Фирма за боядисване – Боядисване на дървени повърхности

Ако искате да освежите дървените повърхности с нов цвят, ето няколко съвета за процеса на боядисване, предоставени от нашите специалисти, работещи във фирма боядисване: Първо, постелете найлон или стари вестници, за да предотвратите замърсяване на помещението, в което ще работите. При боядисването използвайте защитни ръкавици и маска.
В началото, най-добре е напълно да се премахне старата боя или лак, за да не паднат новите покрития. Ако става дума за дървена повърхност, която преди това не е била боядисвана, тази стъпка се прескача.

Има специални средства за извличане на цвят, които могат да се закупят в магазините за бои и лакове. С четка или валяк се нанасят на повърхността, от която трябва да се премахне цвета, а след това може лесно да се премахне с шпакла.

След като премахнете цвета, почистете повърхността с шкурка. Първо използвайте груба, а след това по-фина. При шкуренето трябва да се следва структурата и формата на дървото.
Преди да започнете с нанасянето по основата, избършете цялата повърхност с влажна (но не мокра) кърпа, за да премахнете праха и друга мръсотия. Не е задължително да се нанася по основата, но особено се препоръчва, когато дървото трябва допълнително да се предпази от мръсотия, плесени и насекоми.

Основата обикновено се нанася в два слоя (следвайте инструкциите на производителя). Първият слой трябва да бъде много тънък, а вторият дебел. Трябва да бъде нанесен равномерно, за да се даде възможност за равномерно попиване на цвета. Всеки слой трябва да изсъхне напълно, за което са необходими около 30 минути.

Когато основата е напълно суха, може да се премине към боядисване в желания цвят. Преди това прекарайте всички повърхности с фина шкурка, за да се премахнат и най-малките неравности.

Цветът обикновено се нанася в два или три слоя, като се започне с най-тънкия. Ако цветовете са в три слоя, първият слой се нанася в линията на структурата на дървото, а когато цветът затегне (за около 15-20 минути), започнете с втория слой. Той се нанася настрани, а третият, както и първият, се нанася по посока на линиите на структурата на дървото.
Накрая оставете да изсъхне боядисвана повърхност през нощта.

За боядисване, свържете се с нас на посочените в сайта контакти.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!