≡ Menu

Упражнения за очи при късогледство

Късогледство е състояние на очите, при което засегнатото лице не успява да фокусира зрението си върху обекти, които се намират на по-далечно разстояние. Някои упражнения провеждани последователно и системно, могат да дадат много добри резултати за значителното подобряване на зрението. В тази статия ще опишем някои от тези упражнения, които при всички случаи биха подобрили зрението Ви по естествен път и без корекционни средства, медикаменти, и операции.

Статистиката сочи, че повече от 70 мил. души страдат от късогледство в САЩ. Късогледството може да бъде причинено от редица фактори, като твърде продължително четене и писане, дълго взиране в монитора на компютъра, гледане на телевизия с часове от погрешна поза или с твърда малка дистанция или поради генетична обремененост. Медицината обяснява невъзможността на късогледите хора да се фокусират върху далечна точка, защото образа не се формира върху ретината, както е при хората със здрави очи, а преди ретината. Ето едни от най-ефикасните упражнения за очи:

Вариант 1: Дланите се затоплят чрез триене една в друга и след това се слагат нежно върху очите без притискане или търкане за около пет минути. Просто се оставят дланите върху очите и се стои спокойно. Ръцете се поставят по начин, по който да спрат светлината да влиза към очите. Това упражнение успокоява очите и намалява стреса.

Вариант 2: Хвалете молив в ръка и фокусирайте зрението си върху него. След това променете позицията си без да откъсвате очи от молива. След това върнете ръката си с молива в предишната си позиция като следвате движението на молива с очи. Това упражнение цели да подобри гъвкавостта на фокусирането на очите и е добре да се практикува ежедневно.

Вариант 3: Опитайте се да завъртите очните ябълки на очите. Направете го 5 пъти по посока на прословутата часовникова стрелка и след това 5 пъти обратно. Правете го няколко пъти всеки ден и то ще намали стреса и напрежението в очите ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!