≡ Menu

Удължаване с естествена коса и методи

Удължаване коса

Удължаване коса

С помоща на треса всяка дама може да има дълга, здрава и красива коса. Методите за удължаване на косата са различни. Косата може да се постави за постоянно, както и да се закачи с малки щипки, наричани още клипс, които можете да махате и слагате сами в къщи. Самите щипки са невидими за околните. Поставят се за около 5 минути и всеки може сам да се справи в домашни условия. Едно от предимствата на този метод е, че не се нуждае от поддръжка. Удължената коса се мие и стилизира отделно. Този метод за удължаване на косата е един от най-евтините и най-лесните. На пазара вече се предлагат и готови комплекти треси, който са готови за поставяне.
Друг вариант за поставяне на треса и удължаване на коса е с помощта на капси, които се разполагат на около 1-1.5 см от корена. Поставянето на косата се прави от фризьор и изисква поддръжка, която зависи от темпа на растеж на косата. Фризьорите съветват, клиентите да правят поддръжката на месец и половина два, като поддръжката отново се извършва в салон. Тя се изразява в повдигане на тресите, което да компенсира израсналата коса. Добре е когато се избира този метод, да се използват само капси със силиконов пръстен. Той предпазва косъма на клиента от накъсване и нараняване. Капсите се слагат на разстояние не по голямо от 4 см.

Съвети за удължаване на коса
– купувайте само естествена коса . Изкуствената коса не може да се третира и боядисва.
– консултирайте се с фризьор за това какъв метод да изберете и каква прическа ще оформите. При процедурата за удължаване на коса е важно двете коси да се слеят една с друга, така че да не личи, че имате допълнителна коса.
– купете подходяща козметика за удължената коса. Грижата за тресата трябва да е комплексна – шампоан, маска/балсам с отмиване и термозащитен продукт. При желание може да се използват и всякакви други стилизанти.

Цената на естествена коса варира, в зависимост на качеството, произхода и грамажа на косата. Косата може да се ползва около година и половина при добра грижа и редовно подрязване на връхчетата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!