≡ Menu

Тънкости при боядисването на къдрава коса

Не е мит това, че косата на една жена е най-големият аксесоар, който тя притежава. За да се превърне, обаче тя наистина в нещо, което да краси външния вид, трябва да е добре поддържана с подходящите продукти. Що се касае до белите коси- те не влизат в определението „красива коса“. Косата на една жена трябва да е винаги в подходящ за тена, сезона и структурата на косата цвят, който да дава цвят на лицето и и да не я обезличава. Решение на проблема с белите коси е намерено много отдавна, както и за тези, които нямат бели коси, но пък желаят да експериментират с нов цвят.

Боядисването е една процедура, която става относително бързо и дава резултат за поне месец. Притежателките на къдрави коси, обаче изпитват леки затруднения при тази процедура, тъй като къдравата коса много лесно се оплита докато се боядисва и много трудно се сресва при това. Тези две условия в комбинация правят боядисването на къдравата коса „кошмарно“ преживяване и варианта да я боядисате перфектно в нов цвят е доста труден. Ако обаче безотказно сте се решили да си боядисате ситно къдравата коса, тези няколко тънкости могат да са Ви доста полезни в това начинание.

Ако сте решили твърдо да се боядисате, отложете това с две три седмици докато подхраните малко къдравата си коса, за да могат краищата да не са изтощени и да не се заплитат толкова. За целта използвайте подходяща козметика, като например олио за коса, кристали, флуиди без отмиване, заглаждащи кремове, балсам, маска и т.н Ако състоянието на косата е изключително лошо, може да оберете върховете преди да я боядисате, за да си спестите доста неприятни преживелици.

Ако промяната на цвета на косата Ви е само няколко тона, то тогава можете да се боядисате и в домашни условия. При тази ситуация спазвайте следните няколко правила:

  1. Вземете си две бои- къдравата коса е по- суха и поема повече боя. За да се насити цвета обаче е необходимо тя да е равномерно нанесена, така че вземете си за всеки случай още една боя „под ръка“.

  2. Срешете хубаво, идеално гладко косата си и я разделете на сектори с помощта на няколко шноли. Така се счита, че ще я оплитате по- малко и няма да я премятате цялата, докато я боядисвате.

  3. Поставете няколко капки кристали на краищата преди да започнете боядисване. Също така можете да сложите и две- три капки кристали и в боята след като я смесите добре и стане еднородна смес.

  4. Използвайте гребен, а не четка. При това, ако е възможно гребен с доста широки зъби при боядисване, за да се оплита възможно най- малко косата.

  5. Мажете косата на тънки кичури, сектор по сектор и след като приключите с всички сектори, масажирайте нежно скалпа на главата, за да разнесете и на местенцата, където не е попаднала боя.

И не забравяйте, не само косата Ви прави красиви. На излизате се напръскайте с  Вашия любим парфюм, за да придадете завършен вид на визията си.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!