≡ Menu

Туризъм в Банско

Благоразположение и комфорт са думите, които най-ярко описват курорт Банско. Тук туризъма е развит години назад във времето.

Разположението на курорта в планина предполага развитието на зимни спортове. На територията на Банско има 75 км., ски писти, които са пригодени, така и за напреднали, както за начинаещи. Като най-високата точка е към 2560 м., а за най-ниски се смятат към 1000 м.

Зимния курорт е оборудван идеално с всякакви техники и екипировки за ски посетителите. Дори в по-слабите месеци при липса на сняг има работещи машини, които по изкуствен начин снабдяват терените и пресъздават идеална обстановка за курортистите.

За децата също не липсват развлечения, а осветлението и работата на терените не спирт дори нощем.

В курорта има идеални условия и се провеждат всяка година състезания за Световна купа по ски дисциплини.

За почитателите на културно-исторически туризъм има редица музей, църкви, места и обекти, които е добре да се обходят. Такива са църква “Св. Троица“, която е основана, за да изповядва християнската религия още в годините на османско робство.

Интересни места за туристите остават: Стара къща на Банско, представляваща уникално исторически, художествено и архитектурно наследство. За поклонниците и ценителите на всичко това са препоръчителни: Дом на изкуствата; Постоянна иконна изложба; Етнографски базар на изложбите; Къща-музей “Никола Вапцаров”; Градски исторически музей; Къща музей „Неофит Рилски“; Велянова къща от епохата на Възраждането; Исторически музей, намиращ се в село Елешница и разполагащ с находки от неолита, периода VI — IV хил. г. пр. Хр.

В общи линии почивка в Банско ще е гарант за всякакви туристи, защото тук има какво да се зърне, има къде да се разтовари човек и да попие природна красота, преливаща се с исторически дух и съвремие.

За нощувки и престой в Банско няма смисъл да се притеснявате. Хотели, вили и хижи работят целогодишно, създавайки идеална атмосфера, подходяща, както за привърженици на лукса, така и за по „сиромашкия джоб“.

И ако туристическите маршрути в курорт Банско не са ви достатъчно, винаги може да се разходите из околността и да научите нещо ново за курорта, околността и забележителностите. За онези от вас, на които това място “ляга на сърцето” и искат винаги да имат, за какво да се връщат на него, може да проучите и как стои въпроса с имотите на Банско. За повече информация ни посетете.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!