≡ Menu

Топ 5 причини да имате енергийно ефективно жилище

Топ 5 причини да имате енергийно ефективно жилище

Енергийно ефективните жилища са инструмент за опазване на околната среда. Те също така да помогне на собствениците да спестят значителни суми пари чрез намаляване употребата на електричество и осигуряване на редица други ползи. Този тип домове имат има редица индивидуални и социални предимства. При строителство на такива къщи всеки един прави принос за спестяване на енергийните ресурси на планетата и тяхното по-бавно изчерпване. Ето 5 причини според които трябва всеки да избере такова жилище:

1. Спестяване на пари

Когато вашата къща е нискоенергийна вие много по-рентабилно използвате уреди като климатик. Все пак ниската консумация на енергия не зависи само от това дали къщата е с подходяща изолация, а и от уредите които ползвате. Ако използвате енергийно ефективни уреди, можете да спестите до 30% от сметките си за електричество. Енергийно-ефективни електрически крушки като светодиоди могат да помогнат за спасяването на 30-80% от сметките за светлинна енергия.

2. Подобряване на икономиката

Освен подпомагане на индивидуалните нужди, енергийно ефективни домове, също дават възможност на хората да се спестят пари на страната си и това в по-голям мащаб. Цифрата може да достигне до 500 милиарда долара годишно сред жилищните сгради и предприятия, които да бъдат избегнати. Енергоспестяващите проекти също създават работни места, било то по отношение на конструкцията на сградата, подобряване, ремонт…

3. Спомагане за околната среда

Когато използваме по-малко енергия, се намаляват и изразходването на природните ресурси, както и замърсяването. Всички знаем, опустошенията от изгарянето на изкопаемите горива и как те могат да имат отрицателно въздействие върху околната среда. Ако ние използвахме енергийно ефективни домове, тези замърсявания щяха да бъдат по-малко и земята щеше да бъде по-зелено и по-чист място за живеене.

4. Подобряване качеството на живот

С тези иновационни къщи лятото е много по-хладни без да се използва система за охлаждане, а зимата е по-топло, както и по-бързо се отоплява сградата. По този начин ще бъдете по-спокойни, че няма да имате космически сметки за ток. Фирмите ще спестят по-големи суми, като намаля разходите за електроенергия драстично.

5. По-добро изпълнение и комфорт

Енергийно ефективни домове имат топлинни регулатори, които поддържат температурата между 18 и 24 градуса по Целзий. Това е препоръчителната температура за оптимално здраве и комфорт. С това термично регулиране въздухът няма да бъде прекалено сух или прекалено влажен, което не само че е по-здравословно, но и намалява риска от алергии.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!