≡ Menu

Топ 3 уебдизайн грешки, които да избягвате

Грешки, които е необходимо да избягвате, ако искате да повишите времето, което потребителите прекарват в сайта ви.

Грешка # 1: Прекалено много Текст

Прекалено дългият текст се чете много трудно. Според Neilsen Norman Group, потребителите четат само една четвърт от текста, който им се представя! Което означава, че всички информативни и важни обяснения, които са поместени на една уеб страница, няма да достигнат до клиентите ви. Да имате твърде много текст на страницата ви не само ще навреди на преживяването на потребителите, но и също ще обърка интернет търсачките. Това може да ги накара да мислят, че практикувате използване на много ключови думи или преоптимизация, което ще намали класирането ви.

Как да коригирате проблема

Бихте могли да използвате изображения като разделителни точки и разбиване на текста чрез използване на фон с различни цветове. Други начини, които могат да ви помогнат при организиране на страницата:

  • Подзаглавия
  • Списък с точки
  • По-кратки параграфи
  • Подчертани/Осветени ключови думи
  • Графики, визуални данни
  • Видео, което да представи вашите услуги и продукти

Грешка # 2: Неуместни заглавия на страниците

Понякога, когато започнете да пишете, може да приключите с нещо съвсем различно от първоначално планираното и идеята на съдържанието може да не съвпада с описанието му, т.нар. заглавие. Не само потребителят ще бъде разочарован да чете и да не открие отговорите, които търси, но и търсачките ще индексират сайта ви за услуга/продукт, който не съответства на вашата фирма.

Търсачките използват заглавията като начин да разберат бързо за какво се отнася страницата и използвайки ключовите думи от заглавието да могат да отнесат потребителите до страницата ви. Заглавието е това, което потребителите ще видят в резултатите и ще им помогне да определят дали съответства на това, което търсят. Ако ги подведете репутацията на вашия сайт незабавно ще падне в очите на потребителите и ще е малко вероятно да ви вярват, когато сайтът ви се покаже при следващото им търсене.

Как да коригирате проблема

Проучване на ключови думи. Създайте си профил в Google Keyword Planner Tool и проучете думи, които смятате, че потребителите ще използват, когато търсят вашия продукт или услуга въз основа на местоположение и индустрия.

Направете списък на тези думи и използвайте максимум две думи на заглавие. Прочетете отново съдържанието преди да го публикувате, за да се уверите, че основната тема се връзва със заглавието.

Грешка # 3: Претъпкване на страницата с Реклами

Хората идват в сайта ви, за да научат повече за това, което им предлагате, тогава защо да ги разсейвате с реклами на трети страни? Ако уебсайтът ви генерира приход директно от тези реклами, тогава препоръчваме да намерите подходящ начин да ги замаскирате, така че да подхождат на цялостната тема на сайта.

Как да коригирате проблема

Премахнете изскачащите реклами (pop ups). Това означава всички абонаменти за бюлетини, новини, промоции. Разсейващо е и потребителите изобщо не обръщат внимание на тези неща повече отколкото да натиснат бутона за изход.

Избягвайте анимациите. Освен ако нямате бавно слайдшоу на заглавната страница, което представя услугите/продуктите ви, всички други анимации, отнасящи се до реклами трябва да бъдат премахнати. В днешно време много малко сайтове използват Флаш и хората нямат търпението да ъпдейтват постоянно, за да поддържат вашите реклами.

Премахнете всички рекламни банери (оставете най-много един при изключителни условия). Нищо не говори за непрофесионалност така както сайт претъпкан с реклами.

Можете да прочетете още полезни статии на тема малък бизнес, увеличаване на продажбите и онлайн търговия в нашия блог Бизнес табло. Сайтът за обяви и аукциони ви предлага място за публикуване на Безплатни обяви и стартиране на Онлайн Аукциони без такси и комисионни. При нас можете да обявите на търг всичко – от колекционерски предмети, монети, антики до автомобили и имоти. Не пропускайте новата инициатива на сайта ни за безплатни обяви – “В подкрепа на малкия бизнес”. Ще публикуваме безплатно вашата уникална бизнес презентация!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!