≡ Menu

Те са сгодени! Подарък?!

Ти току-що си разбрал добрата новина, че твои приятели /братовчеди/ съседи са се сгодили. Видял си красивия пръстен да блести на ръката на младоженката и е време да кажеш „честито“! Но как? Простичкото „Толкова се радвам за вас“ достатъчно ли е или добрия етикет изисква поднасянето на подарък?

„Годежните подаръци са сива зона, която трябва да се разглежда индивидуално за всяка двойка и ситуация“ – това е мнението на Мелиса Баред, собственик на сватбена агенция. Ако си близък на скоро сгодилата се двойка, това неминуемо води до множество покани за моминско/ергенско парти, сватба и всички съпровождащи я традиции, а това за теб са и доста разходи за подарък. Така че годежният подарък не трябва да изпразва банковата ти сметка.

  • Ако присъстваш на годежно парти

Никога не се явявай с празни ръце. Но внимавай, тъй като наскоро сгодилата се двойка може все още да не живее заедно, така че е по – добре да избягваш твърде личните подаръци като вази, рамки за снимки и картини, които могат и да не се понравят на стила им. А и годежните партита стават все по – небрежни и не се изискват претенциозни подаръци. Би могъл да донесеш бутилка хубаво шампанско, за да полеете повода или растение, което да продължи да цъфти дълго след като те започнат новия си съвместен живот.

  • Когато искате да кажете “Честито” лично
    Един от най-добрите начини да празнуват голяма новина наскоро ангажирани двойка е да ги покани на обяд или вечеря. Изберете любимия им ресторант или станете домакин на интимна вечеря в дома си. Най-важното нещо е да прекарват времето си заедно и да споделят вълнението си. Ако искате да изненадате двойката с малко допълнително нещо, фокусирайте се върху подарък, който те могат да споделят заедно, като масаж или дори билети за кино на двойката.
  • Когато думите са повече от хиляда подаръка

“Ръкописни бележки са загубили изкуството”, казва Баред. Все пак младоженката вече е получила най – ценния подарък и това е любовта на мъжа до нея, за която и напомня прекрасното бижу на пръста и. Няма как да надминете по стойност пръстена, който е получила, а и не се налага. Подарете им нещо сантиментално. Една красива картичка с лично ръкописно пожелание също значи толкова, колкото и бижутата.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!