≡ Menu

Тестови резултати, които ще променят начина, по който купувате батерии завинаги

Що се отнася до батериите, кога си струва да се харчат пари за висок-клас марка?

Проведено е проучване в Политехническия институт в Уорчестър на различни видове АА батерии дали има реална разлика между маркови и генерични батерии.

Резултатите от проучването показали, че е по-добре да си купите по-евтини батерии като Rayovac или да вземете обикновени Energizer или Duracell на промоция, защото тестовете показали, че няма измерена разлика в качеството на тези батерии. Така, че купувайте батериите, които са в намаление, вземете мерки, за да ги направите по-издръжливи и никога повече няма да се чудите какъв тип батерии да си купите.

Това се отнася за обикновените батерии. Голямо изключение е батерията Energizer Advanced – литиева батерия, която отделена от опаковката със зайче, което популяризира марката, не само изтласкала много повече напрежение в сравнение с останалите батерии, а след като достигнала очакваните 1.5V, продължила да върви и върви.

Друго проучване е проведено в технологичния институт в Масачузетс, студентите поставили няколко комплекта батерии под наблюдение в продължение на няколко месеца. Всички батерии били закупени от рафта в магазин.

Сред тестваните батерии били Duracell Ultra Advanced, Duracell Coppertop, обикновена батерия, Energizer Advanced Lithium, Energizer Max и Royovac. Всички те са измерени за първоначалното им напрежение и колко енергия са изгубили в продължение на 19 часа постоянно използване.

След 19 часа, литиевата батерия на Energizer Advanced продължила да работи с 1.5V – много по-високо от това на другите батерии. Тя показала забележителна стабилност в сравнение с останалите. А останалите тестове показали, че няма значима разлика между другите батерии.

Така, че защо просто не купувате Energizer Advanced, ако тестовете показват, че тя е най-добра. Плащате повече, получавате повече, но получавате ли реално четири пъти повече.

След проучване сред цените, виждаме, че батериите Royovac AA продават за една четвърт от цената на най-добрите Energizer.

Ето преглед на средните цени на батериите, на батерия за различните марки, които са тествани:

  • Duracell Ultra Advanced: 91 цента
  • Duracell Coppertop: 59 цента
  • Generic: 53 цента
  • Energizer Advanced Lithium: $1.75
  • Energizer Max: 68 цента
  • Rayovac: 42 цента
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!